Mitä on markkinointi

Mitä on markkinointi?

Dictionary.com määrittelee markkinoinnin ”toimiksi tai liiketoiminnaksi tuotteiden tai palveluiden edistämiseksi ja myymiseksi, mukaan lukien markkinatutkimuksen ja mainonnan”. Ihmisten on usein kuitenkin hieman vaikea määritellä markkinointia, vaikka he käyttäisitkin termiä päivittäin. Termi ’markkinointi’ on hieman kaiken kattava ja muuttuva konsepti, täysin selkeän määritelmän saamiseksi. Mutta perehtymällä syvemmälle, voit nähdä, että itse asiassa se menee päällekkäin esimerkiksi mainonnan ja myynnin kanssa. Markkinoinnin voidaankin sanoa olevan läsnä kaikissa liiketoiminnan vaiheissa alusta loppuun. Se on myös välttämätön osa tuotekehitystä, myyntipuhetta sekä vähittäismyyntiä. Nykyään on kirjaimellisesti kymmeniä paikkoja, joissa markkinointikampanja voidaan toteuttaa – miten se siis tehdään nyt 2000-luvulla?

Mitä on markkinointi? Markkinoinnilla tarkoitetaan kaikkia toimia, joita yritys tekee houkutellakseen asiakkaita yrityksen tuotteisiin tai palveluihin laadukkaan viestinnän avulla. Markkinoinnin tavoitteena on tarjota itsenäistä arvoa potentiaalisille asiakkaille ja kuluttajille sisällön kautta, ja pitkän aikavälin tavoitteena on osoittaa tuotteen arvo, vahvistaa brändiuskollisuutta ja viime kädessä lisätä myyntiä. Markkinoinnin tarkoituksena on tutkia ja analysoida kuluttajia, löytää kohderyhmiä, lähettää kyselyitä, tutkia verkkokaupan tapoja ja kysyä yksi taustalla oleva kysymys: ”Missä, milloin ja miten kuluttajamme haluaa kommunikoida yrityksemme kanssa ? Olitpa kokenut markkinoija, joka haluaa päivittää määritelmiäsi, tai aloittelija, joka haluaa ymmärtää, mitä markkinointi ylipäätään on, lue lisää!

Markkinoinnin tarkoitus

Markkinointi on prosessi saada ihmiset kiinnostumaan yrityksesi tuotteesta tai palvelusta. Tämä tapahtuu markkinatutkimuksen, analyysin ja ihanteellisen asiakkaasi etujen ymmärtämisen avulla. Markkinointi koskee kaikkia liiketoiminnan osa-alueita, mukaan lukien tuotekehitys, jakelutavat, myynti ja mainonta. Moderni markkinointi alkoi 1950-luvulla, kun yritykset alkoivat käyttää muutakin kuin vain painettua mediaa tuotteen markkinointiin. Kun televisio – ja pian internet – tulivat kotitalouksiin, markkinoijat saattoivat toteuttaa kokonaisia ​​kampanjoita useilla alustoilla. Ja kuten arvata saattaa, viimeisten 70 vuoden aikana markkinoijista on tullut yhä tärkeämpiä hienosäädettäessä sitä, miten yritys myy tuotetta kuluttajille menestyksen optimoimiseksi. Itse asiassa markkinoinnin perustarkoitus on houkutella kuluttajia brändiisi viestien avulla.

Perustasolla markkinoinnin voidaan sanoa olevan se prosessi, jossa ymmärrät asiakkaitasi sekä rakennat ja ylläpidät suhteita heidän kanssaan. Markkinointi on avain organisaation menestykseen sen koosta riippumatta. Markkinointia on useita tyyppejä ja alatyyppejä, digitaalisesta markkinoinnista offline-markkinointiin. Me voimme määrittää ja etsiä ne markkinointi tyypit, jotka toimivat sinulle parhaiten. Markkinointi- ja myyntitiimeillä on oltava yhtenäinen lähestymistapa. Nykyään markkinointi on tärkeä asia, joka jokaisen yrityksen ja organisaation on otettava käyttöön kasvustrategiassaan. Monet yritykset käyttävät markkinointitekniikoita saavuttaakseen tavoitteensa tietämättään, koska ne pyrkivät edistämään itseään ja lisäämään tuotteensa tai palvelunsa myyntiä. Nykyään markkinointi on yksi liiketoiminnan avaintekijöistä.

Markkinoinnin eri tyypit

Markkinointikampanjoidesi sijainti riippuu täysin siitä, missä asiakkaasi viettävät aikaansa. Meidän tehtävämme on tehdä markkinatutkimus, joka määrittää, minkä tyyppinen markkinointi – ja mikä työkalujen yhdistelmä kussakin tyypissä – sopii parhaiten brändisi rakentamiseen. Nykyään on olemassa useita relevantteja markkinointityyppejä joita kannattaa hyödyntää. Internet markkinointi on yksi eniten käytetyimmistä markkinointi tyypeistä nykypäivänä. Ajatus olla läsnä Internetissä liiketoiminnallisista syistä on jo sinänsä eräänlaista markkinointia. Hakukoneoptimointi eli lyhennettynä ”SEO” (search engine optimization), on taas markkinoinnin prosessi, jolla optimoidaan verkkosivuston sisältö niin, että se näkyy hakukoneiden tuloksissa. Markkinoijat käyttävät sitä houkutellakseen ihmisiä, jotka tekevät hakuja, jotka viittaavat siihen, että he ovat kiinnostuneita tietystä toimialasta.

Blogit eivät ole enää yksittäisten kirjoittajien yksinomaisia alustoja. Brändit julkaisevat nyt blogeja kirjoittaakseen alastaan ​​ja herättääkseen Internetistä tietoa etsivien potentiaalisten asiakkaiden kiinnostusta. Markkinointi sosiaalisessa mediassa kuten Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja LinkedInissä ja vastaavissa sosiaalisissa verkostoissa luo vaikutelmia yleisöönsä ajan mittaan. Kun sanomalehdet ja aikakauslehdet ymmärtävät paremmin, ketkä tilaavat heidän painettua materiaalia, yritykset jatkavat asiakkaidensa lukemien artikkeleiden sponsorointia. Hakukonemarkkinointi on hieman erilaista kuin yllä kuvattu SEO. Yritykset voivat maksaa hakukoneelle linkkien sijoittamisesta hakemistonsa sivuille, jotka saavat paljon näkyvyyttä yleisölleen (käsite nimeltä ”pay-per-click”). Markkinoijat sijoittavat myös rahaa kaikenlaisten videoiden luomiseen ja julkaisemiseen, jotka viihdyttävät ja kouluttavat heidän ydinasiakkaitaan.

Markkinointi ja mainonta

Jos markkinointi on pyörän rengas, mainonta on silloin yksi renkaan pinna. Markkinointi sisältää tuotekehityksen, markkinatutkimuksen, tuotteiden jakelun, myyntistrategian, suhdetoiminnan ja myös asiakastuen. Markkinointi on välttämätöntä yrityksen myyntipolun kaikissa vaiheissa. Se voi käyttää useita organisaation eri alustoja, sosiaalisen median kanavia ja tiimejä tunnistaakseen yleisönsä, kommunikoidakseen sille, vahvistaakseen sen ääntä ja rakentaakseen brändiuskollisuutta ajan mittaan. Toisaalta mainonta taas on vain yksi osa markkinointia. Se on strateginen pyrkimys, josta yleensä maksetaan ja joka levittää tietoisuutta tuotteesta tai palvelusta osana yllä kuvailtuja kokonaisvaltaisempia tavoitteita. Yksinkertaisesti sanottuna se ei ole ainoa tapa, jota markkinoijat käyttävät tuotteen myymiseen.

Oletetaan, että yritys on tuomassa markkinoille uutta tuotetta ja haluaa luoda kampanjan, jossa mainostetaan kyseistä tuotetta asiakaskunnalle. Yrityksen valitsemia kanavia ovat Facebook, Instagram, Google ja yrityksen verkkosivut. Se käyttää kaikkia näitä alustoja tukemaan ​​kampanjoitaan ja luomaan liidejä näiden kampanjoiden kautta. Uuden tuotteen julkaisun lanseeramiseksi se julkaisee tuoteoppaan verkkosivuillaan, Instagramiin videon, jossa esitellään uutta tuotetta, ja investoi Googlen sponsoroituihin hakutuloksiin, jotka ohjaavat liikennettä verkkosivustonsa uudelle tuotesivulle. Mitkä edellä mainituista olivat markkinointia ja mitkä mainontaa? Mainonta tapahtui kaikilla alustoilla ja yritys suoritti kolmiosaisen markkinointikampanjan, joka tunnisti yleisönsä, loi viestin tälle ja toimitti sen koko toimialalle sen vaikutuksen maksimoimiseksi.

Monimuotoinen markkinointi

Ihmiset eivät usein tiedä tarkalleen mitä markkinointi on, ja siitä kysyttäessä he määrittelevät sen joko myymiseksi tai mainostamiseksi. Vaikka nämä vastaukset eivät ole vääriä, ne ovat vain pieni osa markkinointia. Markkinoinnissa on monia muita näkökohtia, kuten tuotteiden jakelu, myynninedistäminen, materiaalien, kuten verkkosivujen ja sosiaalisen median sisällön suunnittelu ja luominen, asiakaskokemuksen parantaminen, markkinatutkimuksen tekeminen, markkinasegmenttien määrittäminen ja paljon muuta. Markkinointi on erittäin laajaa ja kattaa kaikki strategiat, jotka auttavat yritystä, brändiä tai yksilöä saavuttamaan haluamansa tavoitteensa. Brändäys, palvelut, tarjoukset, tuotteet, hinnoittelu, tulosteet, blogit, mainonta, tutkimus ja sosiaalinen media – kaikki tämä on osa markkinointia.

Tehokkaan markkinoinnin vaikutukset

Markkinointi voi auttaa yritystäsi lukemattomilla eri tavoilla, mutta katsotaanpa joitain markkinoinnin tärkeimmistä vaikutuksista. Bränditietoisuuden lisääminen on tärkeää, koska se saa ihmiset tutustumaan brändiisi ja tarjoamiisi tuotteisiin tai palveluihin. Se tekee tuotteestasi muistettavan asiakkaille, jotka voivat alkaa luottaa brändiisi, tulla uskollisiksi asiakkaiksi ja kertoa verkostolleen tuotteestasi. Luottamuksen rakentaminen brändiisi johtaa asiakasuskollisuuteen ja toistuviin ostoihin. Tämä ei ainoastaan ​​lisää myyntiä, vaan johtaa myös loistaviin arvosteluihin sekä verkossa että suusta suuhun, mikä on edelleen yksi tehokkaimmista myynninedistämistavoista. Kolmas markkinoinnin tärkeä tarkoitus on liikenteen lisääminen verkkosivustollesi. Sivustosi vierailijoiden määrän kasvattaminen tarkoittaa parempien liidien saamista ja viime kädessä myyntisi lisäämistä.

Myynnin lisääminen

Tärkein markkinoinnin päämääristä on myynnin lisääminen. Jokainen yritys, joka haluaa lisätä myyntiään, voi edes auttaa tätä useiden strategioiden avulla, kuten optimoimalla verkkosivut ja hakukoneoptimoinnin, luomalla sähköpostikampanjoita sekä suorittamalla testejä parhaan strategian löytämiseksi. Tavoitteet markkinoinnissa ovat tärkeitä, koska ne antavat markkinointiosastolle ja yritykselle suunnan, tarkoituksen ja vision. Asettamalla mitattavissa olevia tavoitteita markkinointitiimi voi määrittää, olivatko heidän kampanjansa tai pyrkimyksensä tehokkaita ja millainen vaikutus niillä oli myyntiin, suorituskykyyn tai sitoutumiseen. Selkeällä suunnitelmalla markkinointitiimi tietää tavoitteensa, vaiheet, jotka heidän on otettava tavoitteiden saavuttamiseksi ja kuinka menestystä mitataan. Näiden tavoitteiden saavuttamisen seurauksena yrityksen liikevaihdon ja kasvun pitäisi kasvaa.

Ymmärrämme hyvin jos tämä kuulostaa monimutkaiselta etkä tiedä mistä aloittaa. Painetuista mainoksista chatbotteihin, nykyään on olemassa miljoonia eri kanavia ja toimintoja, joilla voit markkinoida yritystäsi. Kuulemme usein asiakkailtamme, ​​että he tietävät, että heidän pitäisi tehdä markkinointia, mutta he eivät tiedä mistä aloittaa. Vastauksemme on aina sama: suosittelemme aloittamaan markkinointistrategiasta. Yritykset, joilla on dokumentoitu markkinointistrategia, raportoivat menestymisestä paljon todennäköisemmin kuin yritykset, joilla ei ole strategiaa. Markkinointistrategiasi on ensimmäinen vaihe, joka sinun tulee tehdä ennen kuin kohdistat varoja tai aikaa markkinointiin. Se on oppaasi siihen, kenelle kohdistat tavoitteesi, kuinka puhut yrityksestäsi ja miten erotut muista toimialallasi toimivista yrityksistä.

Markkinointi – tärkeys

Markkinointi on erittäin tärkeää, koska se auttaa sinua myymään tuotteitasi tai palveluitasi. Minkä tahansa liiketoiminnan ydin on ansaita rahaa, ja markkinointi on olennainen kanava tämän päämäärän saavuttamiseksi. Ilman tehokasta markkinointia monia yrityksiä ei olisi lainkaan olemassa, koska markkinointi on viime kädessä se, mikä ohjaa myyntiä. Toki sinulla on oltava myös hyvä tuote tai palvelu, mutta jos ihmiset eivät tiedä niistä, kuinka voit lisätä myyntiä? Yksinkertaisesti sanottuna: Et voi. Kaikkien yritysten on luotava tuoretta ja kutsuvaa sisältöä houkutellakseen asiakkaita ja ohjatakseen heidät ostoksille. Markkinointi auttaa myyntiä ja myynti auttaa yritystäsi – mitä muuta voisit pyytää?

Autamme sinua mielellämme markkinoinnin haasteissa, ole rohkeasti yhteydessä meihin ja laita meille viestiä täältä.