Hakukoneoptimointi SEO

SEO tulee englannin kielen sanoista Search Engine Optimization

Lähes 95% ostoista alkaa verkkohaulla. Tästä syystä verkkosivujen löytymisen merkitys haun hetkellä on olennainen osa menestyksellistä liiketoimintaa.

Palvelut

SEO strategia

Kasvustrategia

Orgaaninen liikenne ja SEO

Avainsanatutkimus

Jatkuva SEO markkinointi

Konsultointi

Mikä on SEO?

SEO on lyhenne sanoista search engine optimization, joka tarkoittaa toimenpiteitä, joilla parannetaan verkkopalvelun tai verkkosivujen näkyvyyttä hakukoneissa. Hakukoneoptimoinnin avulla pyritään parantamaan verkkoliikennettä kyseiselle sivulle mm. hakusanojen avulla. Hakukoneoptimoinnin avulla pyritään saamaan verkkosivustosi mahdollisimman korkealle, jolloin verkkosivusi saa kävijöitä. Hakukoneoptimointi ei ole mitenkään nopeaa toimenpidettä vaan siihen täytyy keskittyä ja luoda oikea strategia. Tämä vaatii yritykseltä aikaa, mutta se palkitsee lopulta.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Mitä ovat hakusanat?

Hakusanat ovat niitä sanoja, joita kävijä käyttää hakukoneissa, kun etsii tietoa internetissä. Hakusanojen kautta hakukone näyttää sopivat sivustot kävijälle.

Senpä takia hakukoneoptimoinnissa tärkeätä on löytää juuri oikeat hakusanat, jotka kuvaavat juuri oikein sinun tuotetta tai palveluasi. Otetaan esimerkiksi vaikkapa käännöstoimisto.

Sopivia hakusanoja käännöstoimistolle voisi olla: käännöspalvelut, kielipalvelut, tietyt kielet ja kääntäminen. Hakukoneoptimointi ei ole mitenkään nopeaa toimenpidettä vaan siihen täytyy keskittyä ja luoda oikea strategia. Hakukonenäkyvyyteen vaikuttavat useat eri tekijät, joista tärkeimmät ovat: sivuston tekninen toteutus, sivuston sisältö ja sivuston ulkoiset tekijät.

Kiinnittämällä huomiota tuotetta kuvaaviin hakusanoihin ja -lauseisiin voi saada omille sivuilleen näkyvyyttä eri hakukoneissa. Tällä tarkoitetaan sitä, että kotisivujen kehittämisessä hyödynnetään avainsanoja.

Verkkosivuston sijoitus ja siellä tapahtuva liikenne on kokonaisuus, joka riippuu monesta eri tekijästä. Hakukoneoptimoinnin (SEO) täytäntöönpano ei ole kovin nopeaa. Se auttaa kuitenkin lisäämään sivustoille tulevan orgaanisen liikenteen määrää ja sivuston näkyvyyttä hakukoneissa.

Kuka tahansa voi oppia hyödyntämään tätä tapaa. Sen opettelu vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ja aikaa. Hakukoneoptimointi on pitkän prosessin tulos, joka saavutetaan hyvällä suunnittelulla ja aktiivisella panostamisella.

Hakukoneoptimointi ja Datan tulkitseminen

Sampo analysoi hakukonedataa

Laita meille viestiä lomakkeella, auditoimme verkkosivusi täysin ilmaiseksi ja lähetämme sinulle raportin verkkosivustojen tilasta.

Hakukoneoptimointi auttaa verkkosivustojen sijoituksessa ja liikenteen saamisessa

Palveluntarjoajan kannalta hakukoneoptimoinnin hyödyt suuret. Ensinnäkin mahdollisuudet löytyä hakutuloksissa kasvavat. Etenkin uudet sivustot katoavat herkästi valtavan tiedonmäärän joukkoon.

Kun avainsanoja osataan käyttää oikein saadaan huomattavan parempaa näkyvyyttä ja markkinointi voidaan suunnata oikealla kohde ryhmälle. Lähes jokainen meistä käyttää Googlea päivittäin, joten mahdollisuudet löytää uusia asiakkaita on suuremmat. Välttämättä kyseinen henkilö ei muuten osaisi hakea juuri sinun kotisivuille.

Avainsanat ja -lauseet auttavat luomaan laadukkaampaa asiasisältöä eli digimarkkinointi ja hakukoneoptimointi tukevat verkkosivuston liikennettä kasvattaessa toinen toisiaan.