Kotisivut, WordPress, Digimarkkinointi, Digitaalinen Markkinointi
Sampo Consulting

Digitaalinen markkinointi voi olla haastavaa. Me tiedämme miten onnistut ja autamme sinua alkuun tai eteenpäin.

100% Tyytyväisyystakuu

Älä odota, aktivoi online-myyntisi jo tänään!

Digitaalinen Markkinointi

Hakukoneoptimointi

Digitaalinen Markkinointi

Maksettu mainonta

Sisällöntuottaja on tärkeä osa markkinointia

Sisältöratkaisut

Digitaalinen Markkinointi

Konsultointi

Kotisivut, WordPress, Digimarkkinointi, Digitaalinen Markkinointi

Markkinointikampanjat

Digitaalinen Markkinointi

Markkinointisuunnitelma

Usein kysyttyä digimarkkinoinnista

Digimarkkinointi on lyhyesti markkinointia digitaalisissa kanavissa kuten esimerkiksi mainontaa Facebookissa, Instagramissa ja Googlen palveluissa. Digitaalinen markkinointi on markkinoinnin osa-alue, johon kuuluu kaikki digitaalinen markkinointi ja viestintä. Digitaaliseen markkinointiin kuuluu esimerkiksi verkkosivusto, hakusanamainonta, hakukoneoptimointi, sähköposti- ja mobiilimarkkinointi. Yrityksen verkkosivuina voidaan pitää hyvänä digitaalisen markkinoinnin lähtökohtana. Digitaalista markkinointia on myös banneri- eli displaymainonta.

Jokaisen yrityksen kannattaa itse miettiä digitaalisen markkinoinnin tavoitteet, mutta lähtökohtaisesti nykypäivänä jokaisen yrityksen tulisi olla myös digitaalisesti näkyvillä. Digitaalisessa markkinoinnissa on monenlaisia etuja perinteiseen markkinointiin nähden. Digitaalinen markkinointi tavoittaa hyvin suuren osan ihmisistä, mutta suuri potentiaali ei vielä tee siitä kannattavaa. Niinpä sen tavoitteet ja suunnitelmat täytyy miettiä tarkasti. Digitaalisen markkinoinnin yhtenä etuna on sen kohdentaminen oikeille kohderyhmille, ja siksi markkinoinnin tavoitteet ja kohderyhmät tulisi olla mietittynä huolellisesti.

Aivan kuten muuallakin maailmassa, myös Suomessa kysyntä digitaaliselle markkinoinnille on suurta. Yrityksille hyvä digiosaaminen tarjoaa kilpailuedun niin kotimaassa kuin kansainvälisillä markkinoilla. Suomi on digitalisaatiossa maailman kermaa, mutta digimarkkinoinnissa emme yllä vielä kärkijoukkoon.

Vaikka osa suomalaisista yrityksistä on ottanut digitaalisen markkinoinnin kanavat mallikelpoisesti haltuunsa, monille se on edelleen suuri haaste. Ongelmia löytyy niin yritysten epäedullisista toimintatavoista ja rakenteista kuin puutteellisesta markkinointiin investoimisestakin. Monilta yrityksiltä puuttuu myös yksinkertaisesti tietoa ja osaamista, vaikka halua digitaalisen markkinoinnin kehittämiseen olisikin. Onneksi yhä useammat yritykset ymmärtävät, että putoaminen digitaalisen markkinoinnin kelkasta ei kannata; digimarkkinoinnin osaamista on joko kehitettävä yrityksen sisällä tai vaihtoehtoisesti se kannattaa ulkoistaa digimarkkinointiin erikoistuneelle yritykselle.

Jokaisen yrityksen kannattaa itse miettiä digitaalisen markkinoinnin tavoitteet, mutta lähtökohtaisesti nykypäivänä jokaisen yrityksen tulisi olla myös digitaalisesti näkyvillä. Digitaalisessa markkinoinnissa on monenlaisia etuja perinteiseen markkinointiin nähden. Digitaalinen markkinointi tavoittaa hyvin suuren osan ihmisistä, mutta suuri potentiaali ei vielä tee siitä kannattavaa. Niinpä yrityksen kannattaa miettiä digimarkkinoinnin tavoitteet ja kohderyhmät tarkasti, sillä digitaalisen markkinoinnin yhtenä etuna on sen kohdentaminen oikeille kohderyhmille

Muihin netin kotisivukoneisiin verrattuna WordPress on sekä monipuolisempi että edullisempi. Kotisivuohjelmat ovat yleisesti ottaen helppokäyttöisiä, mutta tavallisesti niissä on vain rajallinen määrä erilaisia ominaisuuksia, joita on hankala edes verrata WordPressin tarjoamiin työkaluihin. WordPressillä voi esimerkiksi hankkia ilmaisia lisäosia, joiden myötä hakukoneoptimointi sujuu kuin tanssi. Kotisivuohjelmat perivät palveluistaan suolaista hintaa, mutta silti käyttäjä ei omista verkkosivujaan itse, vaan on niissä ainoastaan vuokralla.

Mikäli et halua itse hoitaa digitaalista markkinointia, niin voit ulkoistaa sen markkinointitoimistoille. Markkinointitoimistoissa on monenlaisia tehtäviä ja rooleja ja niitä voi olla esimerkiksi luovat suunnittelijat, asiakasvastaavat, valokuvaaja, it-henkilöt ja tietenkin toimitusjohtaja.

Edullisimmillaan omat kotisivut on mahdollista saada pystyyn noin 35 euron vuosihintaan, mikäli niihin hyödynnetään ilmaista WordPress-teemaa. Kustannukseksi nousee tuolloin ainoastaan verkkotunnus, jonka saattaa saada jopa 9 euron vuosihintaan, sekä webhotellipaikka, joka halvimmillaan kustantaa noin 5–30 €/kk. Yrityksen kotisivuja ei kuitenkaan kannata lähteä toteuttamaan kaikkein edullisimmalla tavalla. Kotisivut yritykselle kannattaa aina rakentaa alusta alkaen ammattimaisesti, jotta pitkällä juoksulla vältytään turhalta työltä esimerkiksi hakukoneoptimoinnin suhteen. Kun oikea tekeminen on tavoitteellista ja suunnitelmallista (markkinointisuunnitelma), päästään markkinoinnilliseen tavoitteeseen huomattavasti nopeammin.

WordPress on kokonaisvaltainen verkkopalvelualusta, sillä samaan järjestelmään on helppo integroida muun muassa yrityksen verkkosivut, lomakejärjestelmä, verkkolehti ja vaikkapa verkkokauppa. Muihin alustoihin nähden myös WordPressin taaksepäin yhteensopivuus on omaa luokkaansa. Kun kohdalle osuu suurempi versiopäivitys, lopettavat muut alustat tyypillisesti tuen edellisille versioille, mutta WordPress pyrkii säilyttämään yhteensopivuuden edellisten versioiden kanssa mahdollisimman pitkään. Täten WordPress on mahdollista pitää aina uusimmassa versiossa aktiivisesti päivittämällä.

SEO on lyhenne sanoista search engine optimization, joka tarkoittaa toimenpiteitä, joilla parannetaan verkkopalvelun tai verkkosivujen näkyvyyttä hakukoneissa. Hakukoneoptimoinnin avulla pyritään parantamaan verkkoliikennettä kyseiselle sivulle mm. hakusanojen avulla. Hakukoneoptimoinnin avulla pyritään saamaan verkkosivustosi mahdollisimman korkealle, jolloin verkkosivusi saa kävijöitä. Hakukoneoptimointi ei ole mitenkään nopeaa toimenpidettä vaan siihen täytyy keskittyä ja luoda oikea strategia. Tämä vaatii yritykseltä aikaa, mutta se palkitsee lopulta

Hakusanat ovat niitä sanoja, joita kävijä käyttää hakukoneissa, kun etsii tietoa internetissä. Hakusanojen kautta hakukone näyttää sopivat sivustot kävijälle. Senpä takia hakukoneoptimoinnissa tärkeätä on löytää juuri oikeat hakusanat, jotka kuvaavat juuri oikein sinun tuotetta tai palveluasi. Otetaan esimerkiksi vaikkapa käännöstoimisto. Sopivia hakusanoja käännöstoimistolle voisi olla: käännöspalvelut, kielipalvelut, tietyt kielet ja kääntäminen. Hakukoneoptimointi ei ole mitenkään nopeaa toimenpidettä vaan siihen täytyy keskittyä ja luoda oikea strategia. Hakukonenäkyvyyteen vaikuttavat useat eri tekijät, joista tärkeimmät ovat: sivuston tekninen toteutus, sivuston sisältö ja sivuston ulkoiset tekijät.

WordPress soveltuu mainiosti yrityksen kotisivujen alustaksi, sillä se on kokonaisvaltainen verkkopalvelualusta, jossa samaan järjestelmään voi kätevästi lisätä niin kotisivut, verkkokaupan kuin vaikkapa verkkokurssialustankin. Alustan perusominaisuudet saa käyttöön miltei ilmaiseksi, mutta lisäosia ostamalla avautuu lähes rajattomat mahdollisuudet sivuston muokkaamiseen. WordPress on myös turvallinen niin ylläpitäjänsä kuin käyttäjienkin kannalta, sillä uusimmat versiopäivitykset lisätään aina alustan hallintapaneeliin, josta ne on helppo ladata vain yhdellä klikkauksella.

Tähän emme voi vastata kovinkaan lyhyesti, sillä asia on hyvin moniulotteinen.

Verkkosivujen luominen ja ylläpito vievät aikaa, joten hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty. On hyvä pitää mielessä, että verkkosivuja on hyvä päivittää säännöllisesti, mutta aina on olla myös hyvä syy sivujen päivitykselle. Yleisestikin verkkosivut olisi hyvä rakentaa siten, että niiden päivittäminen olisi helppoa ja vaivatonta. On sinänsä vaikea sanoa tarkkaa määrää verkkosivujen päivittämiselle, sillä sellaista ei ole ja se on aina tilanneriippuvainen yrityksestä. Koska on jo aiemmin mainittu, että verkkosivut ovat digitaalisen markkinoinnin perusta, niin sivujen käyttäjäystävällisyys ja ajankohtaisuus ovat olennaisia asioita. 

Verkkosivujen luominen tai päivittäminen lähtee aina suunnitelmista. Kaiken ei tarvitse olla tietenkään täysin suunniteltua ja valmista vaan voit edetä hyvin askel askeleelta. Alkuvaihessa voit joutua päivittämään verkkosivuja useasti, sillä sivustoa täytyy parantaa ja analysoida sen toimivuutta. Mutta kun sinulla on valmista dataa ja saat enemmän verkkosivupohjaa, niin pidemmälle mentäessä sivuja ei enää tarvitse päivittää niin useasti. Verkkosivujen suunnittelussa on hyvä pitää mielessä niiden kehitettävyys, sillä ainakin vuosittain on hyvä analysoida, mikä on toiminut ja mikä ei. Kun olet perillä verkkosivuston hyvistä ja huonoista puolista, niin pystyt aina kehittämään niitä paremmaksi. 

Voit myös luoda lyhyemmän ja pidemmän aikavälin suunnitelmia verkkosivujen suhteen. Lyhyemmän aikavälin suunnitelmassa voi esimerkiksi olla pienten hienosäätöjen parantaminen ja pidemmän aikavälin suunnitelmassa voi olla asioita, jotka vaativat radikaalia uudistamista. Hyvä muistisääntö myös verkkosivujen päivittämiselle on tietojen vanhentuminen. Jos jokin tieto on vanhentunut, ja sen päivittäminen ei vie paljon aikaa, se kannattaa päivittää saman tien. Hyvät verkkosivut saavat kävijät palaamaan uudelleen ja jopa suosittelemaan sivustoa muillekin.

Tämä riippuu täysin sinusta ja yrityksestäsi. Blogin avulla saat sisältöä verkkosivustollesi ja se voikin olla hyvä keino saada kävijöitä sivustollesi. Sinun kannattaa alkaa kirjoittaa blogia, jos sinulla on esimerkiksi paljon sanottavaa kävijöillesi tai haluat ratkaista jonkin ongelman. Mieti ensin, että mitä haluat kertoa ja kenelle kirjoitat. Aloita kirjoittaminen ja kohdenna se tietylle hakusanalle. Julkaise kirjoitus sivustolla tai blogissasi. Luo tämän jälkeen sisältösuunnitelmasi, niin kirjoitat säännöllisesti ja verkkosivustosi saa säännöllistä kävijävirtaa.

Jokaisen henkilön ja yrityksen kannattaa miettiä itselle sopiva postaustahti. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää määrää, kuinka paljon postata someen tai blogiin. Siinä on tietenkin etunsa, jos blogin tai somenn postaustahti on reipas ja monipuolinen. Sivusto antaa aktiivisen kuvan, jos sinne luodaan kirjoituksia ja postataan eri aiheista useasti. Mitä enemmän postaat, sitä enemmän kasvatat myös näkyvyyttä hakukoneissa. Mutta ihan mistä tahansa sinun ei kannata postata vaan mieti aiheesi tarkasti ja luo suunnitelmat postauksille. Kun pidät blogisi aktiivisena, pystyt lyömään myös monta kärpästä yhdellä iskulla. Nimittäin voit hyödyntää sisältöjäsi muissakin sosiaalisen median kanavissa.

Inbound-markkinoinnilla tarkoitetaan markkinointimallia, joka pyrkii siihen, että potentiaalinen ostaja hakeutuu itse vuorovaikutukseen markkinoijan kanssa. Asiakas hakeutuu itse vuorovaikutukseen esimerkiksi kiinnostavan ja houkuttelevan sisällön avulla, eikä toisinpäin. Inbound-markkinointi voi lähteä esimerkiksi asiakkaan auttamisesta ja jonkin ongelman ratkaisusta. Inbound -markkinoinnin ja outbound -markkinoinnin keskeisenä erona pidetään sitä, että asiakas hakeutuu itse omasta halusta markkinoijan luokse. Inbound -markkinoinnissa voidaan käyttää erilaista sisältömuotoa esimerkiksi blogit, someviestinnät, podcastit, webinaarit ja videot ja se riippuu sisällöstä ja kohderyhmästä. Inbound -markkinoinnin tavoitteena on, että ihminen itse kiinnostuu sisällöstä ja ovat kiinnostuneita yrityksestä ja antavat yrityksen lähestyä heitä jarkossakin. Jos ratkaiset jonkin ihmisen ongelman sisällölläsi, ihmiset tulevat luottamaan sinuun ja voit saada heistä mahdollisia asiakkaita tulevaisuudessa.

Sosiaalinen media tarkoittaa Facebookkia, Instagramia, Tiktokkia, Pinterestiä, Twitteriä, Youtubea tai muita vastaavia sosiaalisen median alustoja. Se, että missä kanavassa yrityksen tulee olla, riippuu aina yrityksestä, kohderyhmästä ja yrityksen tavoitteista. Ei ole olemassa yksityiskohtaista vastausta, missä kanavissa yrityksien tulisi olla ja missä ei. Mieti ensin oma kohderyhmäsi ja missä tavoitat sen parhaiten. Sinun ei kannata olla heti kaikissa kanavissa vaan voit ottaa haltuun yhden kanavan kerrallaan. Jos kohderyhmäsi on Instagramissa, niin opettele Instagramin käyttö ensin. Kaikki somekanavat ovat erittäin hektisiä, niin on parempi pysyä yhden perässä ja opetella sen käyttö kuin että tekisit kaikkien kanavien somea vähäsen. Jokaisella somekanavalla on omat vahvuudet ja heikkoudet, joten kohderyhmien määrittely auttaa valitsemaan oikean somekanavan.

Monilla yrityksillä voi olla sähköpostimarkkinoinnista vanhanaikainen kuva, eikä sen tehoon enää oikein uskota. On totta, että jatkuva spämmäys saattaa karkoittaa asiakkaat, mutta oikein tehtynä sähköpostimarkkinointi kuitenkin toimii. Keskity sähköpostimarkkinoinnissa yksinkertaisuuteen esimerkiksi tarjouksiin. Tällöin se toimii paremmin! Yhteen sähköpostiin ei kannata ujuttaa liikaa asiaa, sillä osa tiedoista valuu hukkaan asiakkailla.

Tähän kysymykseen on helppo vastata ja se on nimittäin että ei pidä. Tehokkain keino on hankkia itse omat kontaktit eikä turvautua ostettuihin sähköpostilistoihin. Kun hankit itse kontaktisi, olet lähempänä potentiaalista asiakasta ja asiakas on itse kiinnostunut sinusta. Valmiita sähköpostilistoja ei siis kannata ostaa, sillä se ei ole kohdennettua ja todennäköisesti suurin osa heistä pitää sähköposteja spämmeinä eivätkä lähesty sinua ostoaikeilla.

Tarjouspyynnöt

Käytämme sivustollamme evästeitä

Kotisivut, WordPress, Digimarkkinointi, Digitaalinen Markkinointi