Instagram reels

Mikä on Instagram Reels?

Instagram Reels on uusi tapa luoda hauskaa ja kiinnostavaa videosisältöä. Video-ominaisuus on saatavana jo noin 50 maassa. Samoin kuin TikTok: ssa, Instagram-käyttäjät voivat tallentaa ja muokata 15–30 sekunnin videopätkiä yhteen musiikin kanssa, ja jakaa ne omassa profiilissaan joko ’Stories’, ’Explore feed’ tai ’Reels’ -välilehtien kautta.

Löydät Instagram Reels -toiminnon Instagramin etusivulla – pääpalkin keskipisteessä. Tämä on valtava muutos sovelluksessa ja merkittävä askel saada käyttäjät selaamaan ja jakamaan Reelsejä useammin. Sen sijaan, että näet vain Reelsejä tileiltä ​​joita seuraat, näet nyt myös Reelsejä suosituilta ja trendikkäiltä tileiltä Instagramissa. ”Reels-välilehti tarjoaa syvän, mukaansatempaavan Reels-kokemuksen automaattisilla videoilla, ja luomisen alkupiste avautuu suoraan Reelsin kameralle”, kertoo Instagram.

Reelsien algoritmia ei ole vielä lukittu, mutta se vaikuttaa samanlaiselta kuin TikTok For You -sivuilla. Siihen vaikuttaa todennäköisesti se, ketkä jo seuraavat sivuja, minkä sisällön kanssa olet tekemisissä ja missä sijaintisi on. Reelsien algoritmista tiedämme myös, että se suosii Reelsejä, jotka ovat viihdyttäviä ja hauskoja, toisin sanoen videoita jotka ilahduttavat ihmisiä, kiinnittävät heidän huomionsa, ja saa heidät nauramaan. Toisaalta algoritmi suosii videoita jotka ovat inspiroivia tai jotka aloittavat jonkin trendin, johon muut voivat helposti osallistua.

Miten Reelsiä käytetään?

Suosituimmat sosiaalisen median kanavat ovat Facebook, Instagram, Twitter, YouTube ja TikTok. Näissä kaikissa on jo miljoonia käyttäjiä ja myös yritykset ovat huomanneet sen ja hyödyntäneet kanavia omassa markkinoinnissaan.

Yllä mainitut kanavat toimivat hyvin yrityksen markkinoinnissa, kunhan saa sisältönsä käyttäjien feediin. Jokaisella sosiaalisen median kanavalla on omat algoritminsä minkä perusteella sisältöä näytetään käyttäjille ja se myös helpottaa kohdentamaan markkinointia juuri oikealle kohderyhmälle.

Instagram Reels

Kuinka luoda Instagram Reelsejä?

Voit käyttää Reelsejä kolmella eri tavalla: Instagramin aloitusnäytöstä, Reels-välilehdessä tai Instagram Stories -kamerassa. Reels-välilehden kautta pääset reelseihin napsauttamalla kameraa oikeassa yläkulmassa.

Instagram-aloitusnäytön kautta pääset napauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa + -merkkiä ja menemällä Reels-välilehteen näytön alareunassa.

Opastamme sinut nyt vaihe vaiheelta läpi, kuinka voit luoda Instagram Reelsin käyttämällä Instagram Stories -kameravalikkoa. Pääset siihen avaamalla Instagram Stories -kameran ja etsimällä Reels-kuvakkeen joko normaalin ”default” tai ’luo’-tilan välistä, tai alavalikossa ’Stories ’ -valikon vierestä. Tässä näytössä voit valita myös äänen napsauttamalla musiikkikuvaketta.

Videon nopeus ja pituus

Valitse videosi nopeus painamalla toistokuvaketta. Päätä videosi kesto napauttamalla ympyrää 15 sekunnilla vasemmalla puolella. Kun painat, valitse pituus 15 sekunnin ja 30 sekunnin välillä. Kun olet päättänyt videosi pituuden, voit valita leikkeiden keston valitsemalla sekuntikellokuvakkeen. Jos asetat ajastimen kuvaukseen, voit valita 3 tai 10 sekunnin lähtölaskennan. Voit muuttaa lähtölaskennan kestoa napauttamalla Countdown-kohdan vieressä olevaa numeroa.

Jos haluat leikata tai poistaa minkä tahansa kuvaamastasi leikkeestä, napauta tallennuspainikkeen oikealla puolella olevaa nuolta. Paina muokattavaa yksittäistä leikettä. Kun napautat valitsemaasi leikkeeseen, napauta joko saksia leikattavaksi tai roskakoria poistettavaksi. Kun olet tyytyväinen tulokseen, voit käyttää piirustus- ja tekstityökaluja ja valita useista Instagram-tarroista.

Kuten Boomerang-tilassa, voit valita efektejä tai AR-suodattimia myös Instagram Reels -videoon. Voit käyttää mitä tahansa aiemmin tallennettuja suodattimia tai voit napauttaa “Selaa tehosteita” -valikosta. Aivan kuten TikTokissa, voit aloittaa ja lopettaa tallennuksen useita kertoja videosi aikana, pitämällä tallennuspainiketta painettuna.

Ääni

Käyttäjät voivat valita musiikkia valtavasta Instagramin musiikkikirjastosta tai käyttää videon omaa ääntä. Huomioi, että Instagram Reels -musiikkiominaisuus ei välttämättä toimi kaikilla Instagram-tileillä. Jos huomaat, että tililläsi ei ole musiikkiominaisuutta, älä panikoi! On olemassa joitakin tapoja kiertää sitä. Voit joko tallentaa omaa musiikkiasi ja ääntäsi, tai voit muokata videota jo valmiiksi Instagram Reelsin ulkopuolella.

Tekstitys

Jos luot videota äänipuhelun tai keskustelun avulla, muista lisätä videoihisi tekstitys. Se ei vain auta niitä, jotka katsovat videoita ilman ääntä, vaan myös niitä, jotka ovat kuulovammaisia. Kun lisäät tekstiä videoihisi, pidä mielessä tekstin sijoittelu. Tämä on tärkeää siksi , että kun jaat Instagram Reelsin syötteeseen, Instagram rajaa sen 4: 5-mittaiseksi. Vältä tärkeän tekstin leikkaamista pitämällä teksti lähellä näytön keskiosaa.

Kun olet valmis, voit muokata kansikuvaa videon pikkukuvalla tai lisätä kannen kameran galleriasta.

Nyt on aika jakaa mestariteoksesi! Voit jakaa videon Stories-, Explore Feed- tai uudelle Reels-välilehdelle. Tutustu uusimpiin Instagram Reelseihin välilehden Instagram-profiileissa – siellä näet videosi ja luonnoksesi ja mistä seuraajasi voivat löytää kaikki julkaistut Reelsit.

On kuitenkin hyvä muistaa että Instagram ei hyväksy videoita, jotka ovat epätarkkoja tai ladattu siten, että niiden ympärillä on reunus, tai jos suurimman osan kuvasta peittää teksti. Älä myöskään lataa viedeoita jotka ovat Instagramin yhteisön sääntöjen vastaisia.

Miksi reelsiä kannattaa käyttää?

Reels on uusi tapa rakentaa IG yhteisöäsi ja kasvattaa kattavuuttasi Instagramissa. Se on hauska ja kiinnostava tapa jakaa alkuperäisiä ja luovia videoita yleisösi kanssa. Jos käytät jo Instagramia yrityksesi markkinoinnissa, kannattaa kokeilla myös Instagram Reelsejä. Tässä on 3 tapaa käyttää Instagram-reelsejä markkinointistrategiassasi:

  • Luo aitoa sisältöä
  • Jaa opetussisältöä
  • Jaa tuote-esittelyjä

 

Kun Instagram käynnisti Instagram Storiesin vuonna 2016, käyttäjiä oli noin 150 miljoonaa. Nyt, vain neljä vuotta myöhemmin, yli 500 miljoonaa käyttäjää käyttää ’Stories’ -toimintoa päivittäin. Jos tästä voi yhtään ottaa viitteitä, näyttää siltä, ​​että myös Instagram reelsillä on valoisa tulevaisuus. On hyvä hypätä trendiin nyt, kun kilpailu on edelleen vähäistä, varsinkin kun Instagram antaa reelseille erityistä huomiota Instagramin kotisivun uusimmalla Reels-välilehdellä.

Instagram-mainonta

Vaikuttajat ja tuotemerkit ovat jo alkaneet käyttää Reelsejä yhtenä keinona mainostaakseen tuotteitaan – ja tämä on vasta alkua. Todennäköisesti käy niin, että TikTokin tapaan brändit käyttävät mahdollisuutta tehdä yhteistyötä vaikuttajien kanssa luomassa merkkituotteita sisältäviä Instagram Reelsejä, varsinkin kun Instagram on mahdollistanut tuotemerkkituotetunnisteet Reelseihin. Tämä päivitys on tapa, jolla Instagram varmistaa, että sisällöntuottajat ilmoittavat selvästi, kun he luovat merkkituote -Reelsejä, joka taas lisää läpinäkyvyyttä ja helpottaa sisällön luomista, jakamista ja vahvistamista.

Instagram Reelsit voivat olla myös yksi tapa brändeille ja yrityksille ymmärtää entistä paremmin Instagram-yhteisöään. Tällä hetkellä Reelsien ainoat käytettävissä olevat analyysit ovat näyttökertojen määrä, tykkäykset ja kommentit. Mutta kuten TikTokissa ja Instagram-tarinoissa, odotamme, että tulevaisuudessa on olemassa perusteellinen analyysi Instagram Reelseille. Ja koska ei ole vielä varmuutta siitä, miten Instagram Reels -algoritmi toimii, on hyvä käyttää hashtageja ja kuvaavia kuvatekstejä, jotta Instagram tietää, mistä puhut.

Miksi Instagram lanseerasi reelsit?

Jos ajattelet, että suurin osa Reelsin ominaisuuksista kuulostaa tutulta, se ei ole sattumaa. Reelsejä voidaan pitää suorana vastauksena TikTokin kasvavaan suosioon – sen suosio on räjähtänyt viimeisen vuoden aikana.

TikTok tuotti ”eniten latauksia mille tahansa sovellukselle koskaan vuosineljänneksellä” vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä Adweekin mukaan. TikTokin keskeinen väestörakenne muuttuu nopeasti. Vaikka aluksi TikTokia hallitsivat Generation-Z-käyttäjät, milleniaalit muodostavat nyt suuremman osuuden TikTokin käyttäjäkunnasta – mikä tekee alustasta paljon houkuttelevamman mainostajille.

Ei siis ole mikään yllätys, että Instagram pyrkii toistamaan TikTokin suosituimpia ominaisuuksia, etenkin alueilla, joilla TikTok ei ole jo saanut vahvaa jalansijaa. Reelseillä voi kuitenkin olla paljon suuremmat mahdollisuudet menestyä sen ensisijaisen sijainnin ansiosta Instagram-sovelluksessa – ja kaiken siihen liittyvän altistumisen ja tuntemuksen ansiosta.

IGTV on löytänyt asemansa sarjapohjaisella sisällöllä, jossa yleisö voi seurata jokaista jaksoa suosikkibrändeistään. Reelsit tarjoavat korkealaatuisesta sisältöä, joka on epävirallisempaa, mutta jolla on pidempi säilyvyysaika kuin 24 tuntia. Se on dynaamisempi ja luovempi mahdollisuus esitellä persoonallisuuttasi ja brändiäsi.

Instagramissa on jo yli miljardi aktiivista käyttäjää – ja jos olemme oppineet jotain Instagram-tarinoiden käyttöönotosta, se merkitsee sitä, että Instagram tietää miten ottaa käyttöön testattu ja menestynyt ominaisuus.

Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua pääsemään alkuun. Löydä yhteystiedot täältä.