Mikä on WordPress?

WordPress on sisällönhallintajärjestelmä

WordPress on avoimeen lähdekoodiin perustuva sisällönhallintajärjestelmä, jota käytetään erilaisten verkkosivustojen luomiseen. Palvelua on kehitelty vuodesta 2003 lähtien, ja tänä päivänä arviolta 38 % maailman verkkosivuista on rakennettu WordPress-alustalle. (Kinsta)

Täten se on maailman suosituin WWW-sisällönhallintajärjestelmä. Oli kyseessä sitten kotisivut yritykselle tai yksityishenkilöille, verkkokauppa tai vaikka blogi, tarjoaa WordPress sivujen luomiseen rutkasti helppokäyttöisiä työkaluja, jotka tekevät verkkosivustosta ammattimaisen ja helposti lähestyttävän.

WordPress-palvelussa on mahdollista hyödyntää erilaisia teemoja, jotka tuovat kotisivuille visuaalista ilmettä ja antavat mahdollisuuden tehdä sivustosta persoonallisen. Tarjolla on valtava määrä ilmaisia teemoja, mutta niitä on mahdollista myös ostaa.

Teemojen lisäksi palveluun liittyy erinäisiä maksullisia lisäosia, joiden avulla muokkausmahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat. Oli kyseessä sitten pieni kyläpuoti tai massiivinen pörssiyhtiö, sopii WordPress yrityksen kotisivujen alustaksi mainiosti, sillä palvelu on edullinen, helppokäyttöinen ja luotettava.

Miksi valita WordPress?

WordPress kannattaa valita kaikenlaisten yritysten kotisivujen alustaksi, sillä se tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet muokata eri toimintoja ja sivuston ulkoasua. Kotisivujen perustaminen WordPressillä ei myöskään vaadi minkäänlaisia koodaustaitoja, joten jopa aloittelevat netin käyttäjät onnistuvat varmasti luomaan palvelun avulla vakuuttavan sivuston. Ennen omien kotisivujen luomista kannattaa kuitenkin käyttää hetki aikaa WordPressin sekä verkkosivujen teon perusteisiin, jotta palvelun monipuolisuudesta saa kaiken irti.

Muihin netin kotisivukoneisiin verrattuna WordPress on sekä monipuolisempi että edullisempi. Kotisivuohjelmat ovat yleisesti ottaen helppokäyttöisiä, mutta tavallisesti niissä on vain rajallinen määrä erilaisia ominaisuuksia, joita on hankala edes verrata WordPressin tarjoamiin työkaluihin. WordPressillä voi esimerkiksi hankkia ilmaisia lisäosia, joiden myötä hakukoneoptimointi sujuu kuin tanssi. Kotisivuohjelmat perivät palveluistaan suolaista hintaa, mutta silti käyttäjä ei omista verkkosivujaan itse, vaan on niissä ainoastaan vuokralla.

Mistä WordPress-kotisivujen hinta muodostuu?

Mikäli yrityksen kotisivut toteutetaan WordPressin alustalle, riippuvat kustannukset täysin käyttäjästä itsestään. WordPressin kotisivut itsessään ovat ilmaiset, mutta jotta sivusto saadaan julkiseksi internetiin, tulee kotisivuille hankkia oma verkkotunnus, eli domain, sekä webhotelli, jonne WordPress, teema sekä mahdolliset lisäosat asennetaan. Hintaan vaikuttaa oleellisesti myös se, toteuttaako yrityksen henkilöstö sivuston itse, vai palkataanko työhön ulkopuolinen ammattilainen.

Ulkoistettuna kotisivujen hinta voi helposti kohota jopa tuhansiin euroihin saakka. Tosin on hyvä punnita kustannuksia harkitusti, sillä ammattilaisen tekemät kotisivut useimmiten toimii saumattomasti sekä tarvittavat tekniset toimenpiteet ovat huomioitu alusta alkaen. Helpoiten kotisivut yritykselle lähtee käyntiin, kun käännyt ammattilaisen puoleen!

Edullisimmillaan omat kotisivut on mahdollista saada pystyyn noin 35 euron vuosihintaan, mikäli niihin hyödynnetään ilmaista WordPress-teemaa. Kustannukseksi nousee tuolloin ainoastaan verkkotunnus, jonka saattaa saada jopa 9 euron vuosihintaan, sekä webhotellipaikka, joka halvimmillaan kustantaa noin 5–30 €/kk.

Yrityksen kotisivuja ei kuitenkaan kannata lähteä toteuttamaan kaikkein edullisimmalla tavalla. Kotisivut yritykselle kannattaa aina rakentaa alusta alkaen ammattimaisesti, jotta pitkällä juoksulla vältytään turhalta työltä esimerkiksi hakukoneoptimoinnin suhteen. Kun oikea tekeminen on tavoitteellista ja suunnitelmallista (markkinointisuunnitelma), päästään markkinoinnilliseen tavoitteeseen huomattavasti nopeammin.

Mikä on WordPress?

WordPress-kotisivut taipuvat moneen käyttöön

WordPress on kokonaisvaltainen verkkopalvelualusta, sillä samaan järjestelmään on helppo integroida muun muassa yrityksen verkkosivut, lomakejärjestelmä, verkkolehti ja vaikkapa verkkokauppa. Muihin alustoihin nähden myös WordPressin taaksepäin yhteensopivuus on omaa luokkaansa. Kun kohdalle osuu suurempi versiopäivitys, lopettavat muut alustat tyypillisesti tuen edellisille versioille, mutta WordPress pyrkii säilyttämään yhteensopivuuden edellisten versioiden kanssa mahdollisimman pitkään. Täten WordPress on mahdollista pitää aina uusimmassa versiossa aktiivisesti päivittämällä.

WordPress on turvallinen ja luotettava alusta, kunhan käyttäjä muistaa tehdä sivuille aina ajankohtaiset päivitykset. Esimerkiksi teemojen ja lisäosien tulee aina olla ajan tasalla, ja lisäksi sivustolla on hyvä olla jonkinlainen tietoturvalisä, eli plugin, joka estää ikävät verkkohyökkäykset. Päivitykset on kuitenkin helppo pitää kunnossa, sillä uusimmat versiot lisätään aina WordPressin hallintapaneeliin. Sieltä uusimman version saa ladattua helposti vain yhdellä napin painalluksella.

WordPress on suosituin alusta kansainvälisesti

WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä, jonka avulla yksityishenkilöiden, yritysten ja yhteisöjen kotisivujen luominen on helppoa, nopeaa ja edullista. Alusta sisältää lukuisia ilmaisia ja maksullisia teemoja, joiden avulla sivustosta on helppo luoda kiinnostava ja persoonallinen. WordPressin käyttö on helppoa jopa aloittelijoille, sillä omat kotisivut luodakseen käyttäjän ei tarvitse tuntea lainkaan koodauksen saloja. Tästä johtuen jo 38 % maailman verkkosivustoista on rakennettu WordPressin alustalle. (Kinsta)

WordPress soveltuu mainiosti yrityksen kotisivujen alustaksi, sillä se on kokonaisvaltainen verkkopalvelualusta, jossa samaan järjestelmään voi kätevästi lisätä niin kotisivut, verkkokaupan kuin vaikkapa verkkokurssialustankin. Alustan perusominaisuudet saa käyttöön miltei ilmaiseksi, mutta lisäosia ostamalla avautuu lähes rajattomat mahdollisuudet sivuston muokkaamiseen. WordPress on myös turvallinen niin ylläpitäjänsä kuin käyttäjienkin kannalta, sillä uusimmat versiopäivitykset lisätään aina alustan hallintapaneeliin, josta ne on helppo ladata vain yhdellä klikkauksella.