Asiakaslähtöinen Kinsta on erinomainen hostingpalvelu

Kinsta Vertailussa, ehkä Paras Hostingpalvelu WordPressille 2021?

Kinsta on WordPress-julkaisujärjestelmällä toimivia sivuja tarjoava hostingpalvelu. Sen kautta voi luoda ja hallinnoida omia nettisivuja. Kinsta on on erikoistunut tarjoamaan huippuluokan WordPress-isäntäratkaisuja kaikenkokoisille yrityksille. Kilpailun joukosta se onnistuu erottumaan tehokkaasta suorituskyvystään, hyvin harkituista ja aloittelijoille ystävällisistä hosting-vaihtoehdoista. Valitettavasti se erottuu myös melko korkeista hinnoistaan.

Plussat

 • Hyviä itsepalveluvaihtoehtoja
 • Automaattiset päivittäiset varmuuskopiot sisältyvät hintaan
 • Palvelinkeskukset ympäri maailmaa
 • Erinomainen nopeus
 • 30 päivän rahat takaisin -takuu
 • Käyttäjälähtöinen ja aloittelija ystävällinen lähestymistapa

Miinukset

 • Keskimääräistä korkeammat hinnat
 • Rajoitukset tallennus-, CDN- ja kuukausikäynneillä
 • Ei verkkotunnuksen rekisteröintipalveluja
 • Puhelintuki ei ole mahdollinen
 • WordPress-isäntä, mutta ei muita toimintoja
 • Ei suomenkielistä asiakaspalvelua tai hallintapaneelia

Kinstan tarina alkoi vuonna 2013 Los Angelesissa kun ryhmä WordPress-asiantuntijoita ja harrastajia, jotka eivät olleet vakuuttuneet markkinoilla olevista hosting-ratkaisuista, päättivät tarjota oman vaihtoehtonsa tälle tekniikalle. Kinsta on yksi suurimmista WordPress toimijoista globaaleilla markkinoilla ja se palvelee asiakkaita 128 maasta ympäri maailmaa. Ainoa maanosa, johon Kinsta ei vielä ole päässyt, on Antarktis, mutta kuka tietää, mitä huominen voi tuoda tullessaan.

Toisin kuin monet muut web-hosting-palvelujen tarjoajat, Kinsta ei ylläpidä omia palvelinkeskuksiaan, vaan käyttää Googlen huipputason Cloud -keskuksia WordPress-alustan rakentamiseen. Tämän vuoksi Kinsta voi tarjota laajan valikoiman palvelinkeskuksia.

Hostingpalvelu vertailussa

Ominaisuudet

Kinstan pääsivusto on tyyliltään ja toiminnaltaan moderni, helppokäyttöinen ja saatavana kymmenellä eri kielellä, mukaan lukien englanti. Vaikka heillä on taipumus ajatella maailmanlaajuisesti, heidän asiakastukitiiminsä on yleensä paikallinen. He palkkaavat etätukiagentteja kattamaan kaikki aikavyöhykkeet ja tarjoamaan tukea pääkielillä, ei kuitenkaan suomeksi.

Pääsivustolta pääset Kinstan viralliseen blogiin. Se on helppoa silmällä ja täynnä lukemattomia artikkeleita, joista suurin osa liittyy WordPressiin. Näiden joukosta löydät useita helposti seurattavia, huolellisesti kirjoitettuja oppaita. Tämän lisäksi Kinsta tarjoaa tuoreen YouTube-kanavan täynnä videoita ja suhteellisen aktiiviset tilit Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa.

Paketit ja hinnoittelu

Kaikki Kinstan isännöintisuunnitelmat ovat WordPress ja niihin sisältyy ilmainen verkkosivustojen siirto ja hakkerointitakuu. Toinen piirre, jonka ne kaikki jakavat, on se, että ne ovat melko tyyriitä. Hosting-paketteja on kymmenen, ja hinnoittelu vaihtelee alkaen 30 dollarista nimeltään “Starter”, aina 1 500 dollariin (“Enterprise 4”) kuukaudessa.

Starter paketti sisältää helpon WordPres-asennuksen, 10 Gt tallennustilaa, 25 000 kuukausittaista käyntiä, 50 Gt ilmaista CDN: tä, ilmaiset SSL-varmenteet sekä automaattiset varmuuskopiot. Lisäksi siihen kuuluu hakkeroinnin ja haittaohjelmien poistaminen, suorituskyvyn seurantatyökalu ja paljon muuta. Tähän, samoin kuin muihin suunnitelmiin, sisältyy 30 päivän rahat takaisin -takuu mikäli mieli muuttuu.

Ainoa tuettu maksutapa Kinstalla on luottokortti (kaikki suurimmat ovat käytettävissä), joten jos olet tottunut maksamaan PayPalin kautta, tämä voi olla pettymys.

Helppokäyttöisyys

Hosting-paketin valinta ja ostaminen Kinstassa on melko suoraviivainen kokemus jos tiedät juuri mitä haluat jo etukäteen. Koska on olemassa kymmenen erikokoista suunnitelmaa, ja jos et ole varma, mikä sopii sinulle parhaiten, ota yhteyttä Kinstan asiantuntevaan asiakastukitiimiin, jonka löydät helposti.

Kun olet päättänyt minkä suunnitelman haluat, jatkat tilin luomista Kinstalla, joka on mielestämme melko yksinkertainen. Ensimmäiset tiedot, jotka sinun on annettava, ovat nimesi, sähköpostiosoitteesi ja salasanasi, minkä jälkeen lisäät kotiosoitteesi, kaupungin, maan, postinumero ja yrityksesi nimen. Viimeistele se lisäämällä luottokorttisi tiedot joka on ainoa käytettävissä oleva vaihtoehto, ja suorittamalla maksun.

Koska Kinsta ei tarjoa verkkotunnusten rekisteröintipalveluja, sinun on hoidettava tämä itse. Kinsta siirtää kuitenkin ilmaiseksi verkkosivustosi heille. Ei siis tarvitse miettiä miten se tehdään, vaan Kinsta tarjoaa kaiken avun. Verkkosivusi pysyvät siis toiminnassa, vaikka siirtyisitkin toiselta palveluntarjoajalta heille. Tämä palvelu ei kuitenkaan valitettavasti sisälly heidän edullisimpaan pakettiin

Kinstan mittatilaustyönä tehty kojelauta on tehty samalla tyylillä kuin heidän verkkosivustonsa, ja mikä tärkeintä, se on enimmäkseen käyttäjäystävällinen. Sieltä voit hallita useita verkkosivustoja samanaikaisesti, tarkistaa yksityiskohtaiset tilastot, analyysit ja paljon muuta. WordPress-asennus tapahtuu yhdellä napsautuksella ja siellä on myös suuri määrä WordPress-spesifisiä työkaluja.

Koska Kinsta on määritelmänsä mukaan premium-hallittu WordPress-isännöitsijä, ainoa CMS, jota voit käyttää on WordPress. Ne, jotka ovat tottuneet hallinnoimaan verkkosivustojensa kaikkia alueita cPanelin avulla, eivät valitettavasti löydä tätä vaihtoehtoa täältä (ja sama koskee kaikkia verkkosivustojen rakentajia). Kinsta tarjoaa sen sijaan huippuluokan hallitun WordPress-isännöintiratkaisun, ja tällä alalla se tarjoaa sinulle kaiken mahdollisen mitä tarvitset.

Nopeus ja kokemus

Kinsta lupaa että käyttäjät tulevat huomaamaan nopeamman sivun latausajan sekä taustanopeuden heidän isännöidessään. GTmetrix työkalu, jota käytimme Kinstan pääverkkosivuston nopeuden testaamiseen, näyttää olevan samaa mieltä heidän kanssaan, koska se arvioi verkkosivustonsa suorituskyvyn A:ksi (91%), mikä on tulos jota ei näe usein. Kaikki tärkeimmät nopeuteen liittyvät keskeiset mittarit olivat keskimääräistä korkeammat, mikä näyttää melko lupaavalta. 

Kun kyseessä on käyttöaika, Kinstan tekninen tiimi seuraa jatkuvasti kaikkien käyttäjien verkkosivustoja, mikä tarkoittaa, että heille ilmoitetaan, jos seisokkeja tapahtuu ja jos se kestää yli 5 minuuttia, ja kehottaa siten heitä kiirehtimään ongelman ratkaisemiseksi. Kun seurasimme Kinstan pääverkkosivustoa UptimeRobot-sovelluksen avulla, emme löytäneet yhtään merkkiä seisokeista, mikä herätti luottamusta.

Asiakastuki

Kinsta mainostaa, että asiakastuki olisi heidän ensisijainen prioriteettinsa ja että heidän koko tukitiiminsä koostuu ammattitaitoisista WordPress-kehittäjistä ja Linux-insinööreistä, jota meidän on kuitenkin hieman vaikea uskoa. Mutta Kinstalta saamamme tuki oli kuitenkin vaikuttava.

Tarjolla on enemmän kuin muutama itsepalveluvaihtoehto, mukaan lukien melko säännöllinen tietopankki, “Opi WordPress” joka on sarja kirjoitettuja oppaita. Kinsta tarjoaa myös ilmaiset e-kirjat, ilmaiset webinaarit, uutiskirjeen ja blogin, jotka mainitsimme aiemmin, ja kaikki ne ovat omistautuneet tuomaan tietoa WordPressistä sen käyttäjille. Tämän lisäksi Kinstan YouTube-kanava on täynnä vaiheittaisia ​​oppaita ja uusia ilmestyy viikoittain.

Kilpailu

Webhotellin sopivuus riippuu sinun omista tarpeestasi. Markkinoilla on monenlaisia halpoja pikkupaketteja, jotka sopivat esimerkiksi bloggaajille tai harrastajille. Jos taas olet kehittämässa kotisivuja yrityksellesi, rajallisesta palvelupaketista on vain haittaa.

Webhotellia valitessa on hyvä pitää mielessä että alimitoitettu webhotellipalvelu saattaa rajoittaa sivujesi toimintaa tai jopa karkottaa sivuiltasi kävijät hitauden vuoksi. Ylimitoitettu versio voi taas puolestaan tulla erittäin kalliiksi.

Suomalaisia hostingpalveluita tarjoavat mm. zoner.fi (8,90€/kk), webhotelli.fi (7,11€/kk) ja louhi.fi (5,90€/kk). Ne ovat kaikki paljon edullisempia jo lähtöhinnaltaan kuin Kinsta. Plussana voidaan tietenkin myös mainita että sivustot ovat suomalaisia ja niistä saa suomalaista palvelua.

Webhotellin nopeus riippuu monesta seikasta, esimerkiksi palvelimen sijainnista sekä tehosta. Sen perusteella kannattaisi suosia mieluiten lähellä sijaitsevaa palvelinta.

Lopullinen arvio

Ovatko Kinstan huippuluokan täysin hallitut WordPress-isännöintiratkaisut huippuluokan hinnan arvoisia? Jos sinun ei tarvitse pihistellä budjetista ja haluat nauttia Cloudin käytöstä, vastaus on ehdottomasti kyllä. Kinsta on yksi alansa pätevimmistä isännöistä ja huolehtii kaikesta, mitä verkkosivustollesi tarvitaan. Jos kuitenkin tarvitset isäntää johonkin yksinkertaisempaan kuten blogi tai henkilökohtainen verkkosivusto, kannattaa valita edullisempi palvelin.