Inbound markkinointi

Mitä on inbound markkinointi?

Inbound-markkinointi on yksinkertaisesti sanottuna prosessi, jonka avulla potentiaaliset asiakkaat löytävät yrityksesi. Tämä tapahtuu monesti ennen kuin asiakas on edes valmis tekemään ostoksen, mutta varhainen yhteydenotto voi muuttua tiettyjen brändien suosimiseksi ja sitä myöden asiakasmäärien – ja tulojen kasvuun. Inbound-markkinointi on strategia, joka hyödyntää monia vetomarkkinoinnin muotoja – sisältömarkkinointia, blogeja, tapahtumia, hakukoneoptimointia (SEO), sosiaalista mediaa ja paljon muuta bränditietoisuuden luomiseksi ja liiketoiminnan kasvattamiseksi. Siinä missä lähtevä markkinointi etsii asiakkaita, saapuva eli inbound markkinointi keskittyy näkyvyyteen, jotta potentiaaliset ostajat tulevat luoksesi. Inbound markkinointia käyttävät yritykset keskittyvät uusiin menetelmiin, jotka on suunnattu tietoisuuden lisäämiseen, suhteiden kehittämiseen ja liidien luomiseen.

Miksi inbound markkinoinnilla saadaan hyviä tuloksia

Nämä menetelmät tekevät yrityksestä houkuttelevan asiakkaille, koska ne eivät saa ihmisiä tuntemaan, että heille myydään. Inbound-markkinoinnin tarjoama sisältö on opettavaista, viihdyttävää ja kuluttajille tervetullutta. Oikein tehtynä saapuva markkinointi voi tuottaa dramaattisesti parempia tuloksia kuin perinteinen markkinointi. Perinteinen markkinointi saattaa häiritä potentiaalisia asiakkaita sen sijaan, että se antaisi heille avoimen kutsun osallistua. Kun kuluttajat löytävät yrityksen tällä tavalla, sillä on voimakkaampi vaikutus heidän tuleviin ostopäätöksiinsä ja heidän tunteisiinsa yritystä kohtaan yleisesti.

Mitä muuta hyötyä inbound markkinoinnista on

Inbound markkinoinnilla on voimakas kyky asettaa asiakkaat kuljettajan paikalle ja yhdistää yritys ihmisiin, jotka ovat aidosti kiinnostuneita sen tuotteista. Liidien konversioiden ja asiakkaiden säilyttämisen lisäksi saapuva markkinointi voi tehdä ihmeitä sosiaalisen median näkyvyydelle, bränditietoisuudelle ja hakukoneoptimointitoimille. Hyvän saapuvan markkinoinnin ohjelman avulla asiakkaat voivat olla yhteydessä brändiin milloin tahansa. Näin voi luoda päteviä liidejä paljon pienemmällä rahalla kuin perinteisen markkinoinnin menetelmillä.

Inbound markkinoinnin tarjoamia ratkaisuja

Mitä tulee pitkän aikavälin strategian toteuttamiseen, saapuva markkinointi on investointi, joka auttaa kasvattamaan bränditietoisuutta, mieltymyksiä ja viime kädessä tuottoa.

Bränditietoisuuden lisääminen

Lähes 95 % ostotapahtumista alkaa verkkohaulla. Mikäli yrityksesi näkyy hakutulosten kärjessä tai on aktiivinen hakijan sosiaalisen median kanavilla, se lisää bränditietoisuutta. Tätä varten tulee varmistaa, että brändillä on oikea sisältö ja viestit, jotka näkyvät näissä keskeisissä saapuvissa kanavissa.

Brändimielikuvan parantaminen

Kouluttamalla, viihdyttämällä ja olemalla vuorovaikutuksessa potentiaalisten asiakkaiden kanssa jo ennen kuin he harkitsevat oston tekemistä, voi rakentaa luottamusta. Näin lisäät todennäköisyyttä, että he valitsevat sinun yrityksesi tai tuotteesi, kun he ovat valmiita ostamaan. Ei koskaan kannata aliarvioida tutuksi tulemisen vaikutusta.

Lopuksi

Nykypäivänä tiedon luonti lisääntyy jatkuvasti. Tämän myötä tietoa on niin runsaasti saatavilla, että huomion herättäminen on yhä hankalampaa. Ostajalla on kaikki ostopäätöksen tekemiseen tarvitsemansa tiedot käden ulottuvilla milloin tahansa, missä tahansa. Yksityiskohtaiset tekniset tiedot, hinnat ja tuote- ja palveluarvostelut ovat heidän taskussaan jatkuvasti, puhumattakaan sosiaalisen median vaikutuksesta tiedon jakamiseen. Tässä kehittyvässä maailmassa menestyminen edellyttää näkyvyyttä saapuvan markkinoinnin kautta.