Google markkinointi

Google markkinointi

Mitä Google markkinointi on?

Ihmiset eri puolilla maailmaa käyttävät Google hakua noin 3,5 miljardia kertaa päivässä. Jokainen haku tarjoaa sinulle mahdollisuuden tuoda tuotemerkillesi näkyvyyttä yhä useammille käyttäjille. Tämä tarkoittaa liidien, tulosten ja myynnin lisäämistä. Google Adsin avulla voit mainostaa yritystäsi, tuotteitasi ja palveluitasi, kun käyttäjät hakevat tiettyjä osuvia avainsanoja. Oikein tehtynä se voi lisätä liidejä sivustollesi ja kasvattaa myyntiä. Katsotaanpa, mitä Google Ads ovat, miten ne toimivat, ja siirrytään tarkalleen prosessiin, jonka avulla voit määrittää sen yrityksellesi tänään.

Miten Google markkinointi toimii?

Google Ads on Googlen tarjoama maksullinen verkkomainonta-alusta. Alun perin Google Adwords-niminen hakukoneyritys muutti palvelun Google Adsiksi vuonna 2018. Toimintatapa on pysynyt olennaisesti samana: Kun käyttäjät tekevät hakuja avainsanalla, he saavat kyselynsä tulokset hakukoneen tulossivulle. Nämä tulokset sisältävät maksettuja mainoksia. Kaikki maksetut ilmoitukset ovat tulossivun yläosassa. Ne näyttävät myös lähes identtisiltä orgaanisten hakutulosten kanssa, lukuun ottamatta lihavoitua ”mainos” -tekstiä kappaleen yläosassa. Sijainti on hyvä mainostajalle koska Googlen ensimmäiset tulokset saavat yleensä suurimman osan hakukyselyiden liikenteestä.

Pay-per-click maksumalli

Google Ads toimii pay-per-click -mallilla. Tämä tarkoittaa, että markkinoijat tekevät hintatarjouksia tietystä avainsanasta kilpaillen siitä muiden ostajien kanssa. Tekemäsi tarjoukset ovat ”enimmäistarjouksia” siitä minkä olet valmis maksamaan mainoksesta. Jos korkein hintatarjouksesi on 4 euroa ja Google määrittää napsautuskohtaiseksi hinnaksi 2 euroa, saat kyseisen mainoksen sijoittelun. Jos he toteavat, että se on enemmän kuin 4 euroa, et saa mainoksen sijoittelua. Vaihtoehtoisesti voit asettaa mainoksellesi enimmäispäiväbudjetin. Silloin et käytä enemmän kuin tietyn summan kyseiseen mainokseen päivässä.

Google Ads tyypit

Google tarjoaa useita erilaisia ​​kampanjatyyppejä, joita mainostaja voi käyttää hyödykseen: Hakusanamainonta, Shopping-mainonta, Display-mainonta, Videomainonta sekä Sovellusmainonta. Tarkastelemme nyt kutakin kampanjatyyppiä nähdäksesi, miten ne toimivat – ja mikä niistä sinun kannattaa valita. Hakusanamainonnan mainokset näkyvät tekstimainoksena avainsanan tulossivulla. Nämä mainokset ovat sinulle luultavasti kaikkein tutuimpia. Ne näkyvät hakutulossivulla mustalla ”mainos” -symbolilla URL-osoitteen vieressä. Tekstipohjaiset mainokset eivät kuitenkaan ole ainoa mainostyyppi hakuverkostossa. Voit myös näyttää mainoksesi Google Shoppingissa. Ostoskampanjan avulla voit mainostaa tuotteitasi visuaalisemmalla tavalla kuvan kanssa.

Display mainonta

Google Display-mainonta hyödyntää Googlen laajoja verkkosivustokumppaneita jotta mainoksesi näkyisivät eri verkkosivustoilla kaikkialla Internetissä. Display-mainonnan etu onkin sen erityisen laaja kattavuus. Google tekee yhteistyötä jopa yli kahden miljoonan verkkosivuston kanssa ja tavoittaa yli 90 % kaikista Internetin käyttäjistä. Tämä varmistaa sen, että mainoksesi näkyvät mahdollisimman laajasti. Myös itse Display mainokset ovat tyyliltään joustavia. Mainoksesi voi olla gif, teksti, video tai kuva. Jos olet tarkka mainosten sijoittamisessa, Display-verkosto voi olla loistava paikka kerätä liidejä yrityksesi verkkosivustolle.

Video- ja mobiilisovellusmainonta

Videomainokset ovat mainoksia, jotka näkyvät YouTube-videoiden alussa tai välissä. Google tarjoaa mahdollisuuden valita videomainokset erikseen sen sijaan, että mainostaisit laajemmin Display-verkostossa. Video mainonta on täydellinen vaihtoehto, jos sinulla on loistava videomainosidea. Kuten videomainokset, myös mobiilisovellusmainokset kuuluvat Display-verkostoon, mutta niitä voidaan käyttää kohdistetuissa kampanjoissa. Tätä varten et suunnittele jokaista yksittäistä sovellusmainosta erikseen. Algoritmi testaa erilaisia ​​omaisuusyhdistelmiä ja käyttää useammin sitä, joka toimii parhaiten. Nyt kun tiedät, minkä tyyppisiä mainoksia voit luoda Googlen avulla, katsotaanpa kustannuksia.

Keskimääräinen napsautuskohtainen hinta Google mainoksille on tyypillisesti 1–2 euroa. Google mainoksesi hinta vaihtelee kuitenkin useiden tekijöiden mukaan. Näitä tekijöitä ovat verkkosivustosi laatu ja hintatarjouksesi. Sellaisenaan kustannukset vaihtelevat mainoksesta toiseen. Ymmärtääksesi kuinka paljon Google-mainonta maksaa yrityksellesi, sinun on ensin ymmärrettävä Googlen mainoshuutokauppajärjestelmä. Kun käyttäjä tekee haun kohdistamallasi avainsanalla, Google siirtyy automaattisesti huutokauppatilaan ja vertaa mainoksesi sijoitusta kaikkien muiden kyseiseen avainsanaan kohdistavien markkinoijien sijoitukseen. Googlen mainoshuutokauppa- ja mainoksen sijoitusjärjestelmä suosii niitä verkkosivustoja, jotka auttavat käyttäjiä korkeilla laatupisteillä.