Google-mainonta

Google-mainonta on Tehokas Verkkomainonnan keino

Yksi muoto verkkomainonnasta on Google-mainonta. Lähes kaikki käyttävät Googlea hakukoneena ja tällöin onkin hyvä tutustua tarkemmin siihen. Google-mainonta on Google hakusanoihin perustuvaa markkinointia ja mainontaa. Suomessa tehdään päivittäin yli 30 miljoona Google-hakua ja tämänkin vuoksi on tärkeää tietää kaikki Google-mainonnasta.

Google-mainonta perustuu Google Adwordseihin ja jokaisen yrittäjän pitäisi perehtyä tarkemmin tähän. Google-mainoksien avulla voit esimerkiksi ohjata liikennettä, markkinoida tuotteita ja kasvattaa myyntiä. Olitpa pieni tai suuri yritys, niin haluat olla ensimmäisten joukossa hakukoneiden tuloksissa. Tämä onnistuu myös hakukoneoptimoinnin avulla, mutta Google-mainoksilla pystyt kilpailemaan muiden kanssa, vaikka et aina yltäisikään sinne ensimmäisten tulosten joukkoon. Google-mainosten avulla saat yrityksesi nettisivut näkymään, kun mahdollinen asiakas etsii tuotteitasi tai palveluitasi.

Google-mainonnan voit aloittaa jo pienilläkin summilla, ja tämä on yleensä monelle yllätys. Useat yrittäjät kuvittelevat, että sinun täytyisi sijoittaa useita tuhansia euroja Google-mainontaan. Maksat kuitenkin ainoastaan siitä, kun joku klikkaa mainostasi eli silloin, kun saat verkkosivuvierailijan.

Google-mainonta on mitattavaa, mikä on äärimmäisen tärkeää. Tämä tarkoittaa sitä, että tiedät, mikä on kannattavaa ja mikä ei. Google Adwords kertoo mm. näitä asioita: kuinka moni nähnyt mainoksesi, paljonko olet saanut myyntiä mainosten avulla ja kuinka moni on vieraillut sivuillasi. Yrittäjän kannattaa siis kokeilla erilaisia mainoksia ja tämän jälkeen analysoida niitä. Sitä, mikä ei ollutkaan kannattavaa, ei kannata jakaa ja se, mikä oli, on hyvä jakaa jatkossakin. Moni yrittäjä kyllä mainostaa, mutta tulosten analysoiminen puuttuu kokonaan. Siihen kannattaa siis panostaa.

Google-mainonnan voi joko tehdä itse tai sen voi ulkoistaa. Tämä riippuu ihan yrityksestä, mikä on kannattavaa. Google-mainosten hinta koostuu vain kahdesta asiasta: mediabudjetista ja hallinnointipalkkiosta. Mediabudjetti tarkoittaa hintaa per klikkaus yhteensä. Hallinnointipalkkio tarkoittaa mainonnan ulkoistamista esimerkiksi digitoimistolle, joka veloittaa sen. Tällöin hinta vaihtelee enemmän, ja voi olla esimerkiksi 50 euron ja useamman sadan euron välillä.

Se, mikä on paras ratkaisu, vaihtelee. Mutta tärkeintä on varmastikin oppia itse Google-mainonnan perusteet ja sen jälkeen miettiä, ulkoistaako sen vai jatkaako itse sen tekemistä.