Miten tienaat rahaa kotona?

Tienaa rahaa kotona näillä keinoilla omilta laitteiltasi

Nykyään moni ihminen miettii yhä enemmän ja enemmän, miten tienata rahaa omasta kotoa käsin. Kuinka me voisimme hyödyntää omaa osaamista enemmän kaupallisesti?

Puhelimessa tehtävä työ

Yksi monista töistä, jotka onnistuvat kotoa käsin, on puhelimella tehtävä työ. Aikojen saatossa on ollut puhelinmyyntiä, ja sinänsä se ei ole kadonnut mihinkään. Erilaiset puhelinmyyntityöt ovat vain lisääntyneet. Voit myydä puhelimitse esimerkiksi lehtiä, vaatteita, sähkösopimuksia tai kirjoja. Puhelinmyynnillä tarkoitetaan tuotteen markkinoimista ja kaupan solmimista puhelimitse.

Blogin tai verkkosivun perustaminen

Blogien kultakausi alkoi useita vuosia sitten ja sama tahti on jatkunut, vaikka se on hieman muuttanut muotoaan. Jos sinulla on jokin aihe, johon kohtaan tunnet intohimoa, niin perusta sen ympärille blogi tai verkkosivu. Blogin kautta voit tehdä kaupallisia yhteistöitä ja lisätä mainoksia sivullesi.

Sosiaalisella medialla tienaaminen

Blogien jälkeen sosiaalinen media nousi monien ihmisten tienaamistavaksi, ja suurimmat somettajat tienaavat jo hyvin. Sosiaalisella medialla tienaaminen toki tarkoittaa sitä, että sinulla täytyy olla valtava yleisö ja seuraajakunta, jotta voit tienata uskomattoman korkeitakin summia. Kaikki ovat kuitenkin aloittaneet nollasta ja kokeileminen ei maksa sinulle mitään.

Oman osaamisen myyminen

Oman osaamisen tunnistaminen voi viedä aikaa, mutta siihen kannattaakin käyttää hetki jos toinenkin. Onko sinulla jokin taito, mitä kaikki ihmiset eivät hallitse? Sinulla voi olla esimerkiksi koodausosaamista, it-taitoja, kirjanpitotaitoja, tai kielitaito-osaamista. Yksikään näistä taidoista ei välttämättä vielä vie sinua pitkälle, mutta kun olet tunnistanut oman vahvuutesi ja osaamisesi, niin voit alkaa harjoittaa ja kehittää niitä. Voit esimerkiksi käydä alan kursseja, jotta sinusta tulee ammattitaitoisempi, ja sen jälkeen perustaa yrityksen ja alkaa tienata rahaa kotoa käsin. Kaiken lisäksi olet omassa unelma-ammatissa, jossa työkään ei tunnu työltä.

Verkkokirjat ja -kurssit

Verkkokirjat ja -kurssit ovat lisääntyneet nykypäivän digimaailmassa. Jos olet hyvä kirjoittamaan, niin kirjoita kirja, ja laita se myyntiin omalle tai kolmannen osapuolen verkkosivustolle. Onko sinulla jokin taito, jonka haluat opettaa muille? Tee siitä maksullinen verkkokurssi ja voit myydä sitä. Näiden asioiden tekeminen totta kai vie aikaa, mutta aloita jo tänään, niin olet huomenna jo pidemmällä!

Myy hyväkuntoisia tavaroitasi

Kaikilla meillä pyörii nurkissa jotain, mitä emme enää käytä. Siivoa kotisi kaikesta turhasta tavarasta ja myy hyväkuntoinen tavara jollekin, joka tarvitsee sitä. Kaupan päälle saat lisää tilaa kotiisi ja toinen saa hyvän tuotteen edullisesti. Ja jos haluat viedä tätä ajatusta pidemmälle, niin osta & myy tuotteita ja saa itsellesi kiva kate tuotteista. Käyttämättömiä tavaroita voit myydä internetin kirppisryhmissä tai omalla verkkosivustolla. Osta & myy -tyyppisen liiketoiminnan harjoittaminen vaatii jo hieman enemmän suunnittelua. Mutta voit esimerkiksi perustaa oman verkkokaupan tuotteille.

Tienaa kyselyiden avulla

Kyselyihin vastaamalla voit myös tienata rahaa. Summat toki voivat olla pieniä summia ja osa palkinnoista voidaan maksaa lahjakortteina, mutta tätäkin kannattaa harkita. Jos sinulla on ylimääräistä aikaa, ja tykkäät vastailla kyselyihin, niin kokeile ihmeessä kyselyihin vastaamista. Et voi ainakaan menettää mitään!

Perusta oma youtube -kanava

Nautitko esiintymisestä? Tykkäätkö kuvata videoita? Tykkäätkö puhua asioista? Jos vastauksesi on kyllä kaikkiin, niin perusta oma youtubekanava. Ammattimaiset tubettajat tienaavat jo todella paljon Suomessakin. Tietenkin oman youtube -kanavan perustaminen vaatii kasan muitakin taitoja, kuten esimerkiksi editoimistaidot, mutta pidä mottona ”aina voi oppia” ja kokeile!

Editointiosaaminen tai kuvien käsittely

Jos bloggaaja tai tubettaja ei ole kuitenkaan oma juttusi, mutta olet näppärä käsittelemään kuvia tai editoimaan videoita, niin ala tekemään tätä muille bloggaajille ja tubettajille. Suosituimmat bloggaajat tai tubettajat ovat varmasti mielissään, jos heidän ei tarvitse tehdä näitä tehtäviä. Jos olet epävarma näistä taidoistasi, niin käy ensin kursseja ja hanki ammattitaitoa niiden avulla.

Käännöstehtävät

Osaatko puhua ja kirjoittaa sujuvasti erilaisia kieliä? Pätevöidy kielialan asiantuntijaksi, ja ala tehdä käännöstehtäviä. Muista kuitenkin, että kääntäminen on asiantuntijatyötä, eikä vain sanojen kääntämistä.

Tienaa rahaa kotona

Jaa somessa

Kysymyksiä?

Laita meille viestiä lomakkeella, vastaamme sinulle seuraavana arkipäivänä.

Yksityisyytesi on tärkeää. Lue tietosuojaseloste täältä