FAQ

Kotisivun kehittämisen kannalta on tärkeää seurata siellä tapahtuvaa liikennettä ja toimintaa. Tähän on tarjolla monia ilmaisia ja maksullisia ohjelmia, joiden avulla voi seurata mitä verkkosivulla tapahtuu. Yksi käytetyimmistä on Google Analytics.

Apuohjelma kerää dataa kolmella eri tavalla. Sivuston ylläpitäjä voi seurata millä laitteella tai selaimella käyttäjä on vieraillut ja evästeiden avulla on mahdollista yksilöidä sivustolla tapahtuneet toiminnot. Tämä auttaa ymmärtämään paremmin sivuston markkinointia ja sisällöntuotannon kehittämistä.

Ohjelma on käyttäjälle ilmainen ja sen aktivoimiseksi tarvitaan vain Google -tili. Sen käyttö on helppoa ja hyvin ohjeistettua.

Muihin netin kotisivukoneisiin verrattuna WordPress on sekä monipuolisempi että edullisempi. Kotisivuohjelmat ovat yleisesti ottaen helppokäyttöisiä, mutta tavallisesti niissä on vain rajallinen määrä erilaisia ominaisuuksia, joita on hankala edes verrata WordPressin tarjoamiin työkaluihin. WordPressillä voi esimerkiksi hankkia ilmaisia lisäosia, joiden myötä hakukoneoptimointi sujuu kuin tanssi. Kotisivuohjelmat perivät palveluistaan suolaista hintaa, mutta silti käyttäjä ei omista verkkosivujaan itse, vaan on niissä ainoastaan vuokralla.

Google Analytics antaa käyttäjälle monipuolisesti tietoa sivuston käyttäjistä. Automaattisesti ylläpitäjä saa tietoa siitä millä sivulla vierailija on viihtynyt pisimpään ja mitkä toiminnot siellä on kiinnostanut heitä eniten.

Kertynyt data kertoo kuinka kauan käyttäjä on viihtynyt tietyllä sivulla ja mitkä toiminnot ovat herättäneet hänen mielenkiinnon. Ylläpitäjän ei tarvitse itse arvuutella mikä voisi toimia, vaan näiden tietojen pohjalta se on nähtävissä selkeästi.

Tämän pohjalta kotisivut voidaan muokata sen mukaan, mitkä ovat omat tavoitteet ja se voidaan yhdistää vierailijoiden mielenkiinnon kohteisiin. Kehittämällä erityisesti sivuja, jotka vetävät vierailijoita puoleensa, niin mahdollisuudet uusille asiakkaille kasvaa.

WordPress on turvallinen ja luotettava alusta, kunhan käyttäjä muistaa tehdä sivuille aina ajankohtaiset päivitykset. Esimerkiksi teemojen ja lisäosien tulee aina olla ajan tasalla, ja lisäksi sivustolla on hyvä olla jonkinlainen tietoturvalisä, eli plugin, joka estää ikävät verkkohyökkäykset. Päivitykset on kuitenkin helppo pitää kunnossa, sillä uusimmat versiot lisätään aina WordPressin hallintapaneeliin. Sieltä uusimman version saa ladattua helposti vain yhdellä napin painalluksella.

Google Analytics auttaa verkkosivun seurannan lisäksi myös tavoitteiden määrittelyssä. Jokaisen ylläpitäjän tavoitteet ovat erilaiset, joten sisältö rakennetaan sen mukaan.

Ohjelman kautta saa tietää esimerkiksi onko liikenteessä kyseessä orgaaninen liikenne vai maksullinen liikenne. Tämän avulla tiedetään mitä kautta asiakkaat ovat löytäneet sivuille ja tapa voidaan pitää edelleen osana toimintaa.

Tehokas keino lisätä liikennettä kotisivuilla on Google-mainonta. Suomessa tehdään päivittäin yli 30 miljoonaa hakua Googlen kautta, joten mahdollisuudet ovat suuret. Oli kyseessä sitten pieni tai suuri yritys, niin sen löytyminen ensimmäisten tulosten joukossa on huomattava etu.

WordPress soveltuu mainiosti yrityksen kotisivujen alustaksi, sillä se on kokonaisvaltainen verkkopalvelualusta, jossa samaan järjestelmään voi kätevästi lisätä niin kotisivut, verkkokaupan kuin vaikkapa verkkokurssialustankin. Alustan perusominaisuudet saa käyttöön miltei ilmaiseksi, mutta lisäosia ostamalla avautuu lähes rajattomat mahdollisuudet sivuston muokkaamiseen. WordPress on myös turvallinen niin ylläpitäjänsä kuin käyttäjienkin kannalta, sillä uusimmat versiopäivitykset lisätään aina alustan hallintapaneeliin, josta ne on helppo ladata vain yhdellä klikkauksella.

Yksi tehokkaimmista tavoista saada liikennettä kotisivuille on hakukoneoptimointi. Tästä saadaan paras mahdollinen hyöty irti, kun tiedetään toimialan parhaat avainsanat.

Hyödyntämällä näitä jatkuvasti oman sivuston sisällön tuotossa on kaikki mahdollisuudet kasvattaa sivulla vierailevien määrää ja sijoitusta hakutuloksien kärkipäässä. Hakukoneoptimointiin kannattaa tutustua perinpohjin, sillä oikein käytettynä se tuo ilmaista näkyvyyttä kotisivuille Googlessa ja muissa hakukoneissa.

Hyödyt tästä ovat pitkäaikaisia, joten siihen kannattaa panostaa. Liikettä verkkosivuille saadaan ostamalla esimerkiksi Google-mainontaa, jolloin verkkosivu nousevat ensimmäiseksi hakutuloksiin ja tämä luonnollisesti tuo vierailijoita sinne.

Sivustolla käynti lasketaan alkavaksi siitä, kun vierailija sinne kirjautuu ja käyntiin sisältyy vähintään yksi toiminto. Istunto katsotaan jatkuvan siihen saakka, kunnes käyttäjä on ollut 30 minuuttia tekemättä mitään sivustolla.

Istunnon pituutta ylläpitäjä voi muokata itselle sopivaksi muutamasta sekunnista useammaksi tunniksi. Sivuston tapahtumia pääsee seuraamaan reaaliajassa vain muutaman sekunnin viiveellä.

Google Analyticsin sivuilta löytyy reaaliaikainen -valikko, jota klikkaamalla pääsee seuraamaan mitä on parhaillaan meneillään kotisivuilla. Tiedot edellisen viikon tai kuukauden kävijäseurannasta voi tilata sähköpostiin tai vilkaista ne raportit -osiosta. Lisäksi raportti lähetetään automaattisesti sähköpostiin puolen vuoden välein.

Yrityksen kotisivuja ei kuitenkaan kannata lähteä toteuttamaan kaikkein edullisimmalla tavalla. Esimerkiksi kotisivut yritykselle kannattaa aina rakentaa alusta alkaen ammattimaisesti, jotta pitkällä juoksulla vältytään turhalta työltä esimerkiksi hakukoneoptimoinnin suhteen. Kun oikea tekeminen on tavoitteellista ja suunnitelmallista (markkinointisuunnitelma), päästään markkinoinnilliseen tavoitteeseen huomattavasti nopeammin.

Google Analytics kerää tietoa sivuston käyttäjistä ylläpitäjälle. Käyttäjän henkilöllisyyttä ei ole mahdollista saada tietoon, mutta se erottelee muun muassa sivuston aktiiviset käyttäjät, heidän sijainnin ja verkkoselaimen, jota käytettään.

Mahdollista on myös saada tietoon, jos vierailija on palannut sivustolle uudelleen. Käyttäjistä kertyy tietoa myös iästä, missä maassa sivustolle on kirjauduttu tai mitä laitetta on käytetty.

Palveluiden kehittämisen kannalta tämä kaikki tieto on äärimmäisen arvokasta. Ne auttavat kehittämään verkkosivuston liikenne kohderyhmälle sopivaksi. Se viestii myös siitä onko omissa tavoitteissa onnistuttu ja vastaako sisältö sitä kohderyhmää, jota on haluttu tavoitella

Kotisivut saa nousemaan hakujen kärkeen kahdella eri asialla: hakukoneoptimoinnilla ja hakusanamainonnalla. Google-mainonta on näistä nopein vaihtoehto sekä hakukoneoptimointi vaatii hieman tutustumista ja opettelua.

Mainostaminen on mahdollista kohdentaa tarkkaan tietylle kaupungin alueelle tai verkkoselainta käyttäville potentiaalisille asiakkaille. Palvelun käyttäjä maksaa vain toteutuneista klikkauksista ja niistä johtuvista kaupoista.

Ajan kanssa kuka tahansa voi oppia erilaisten avainsanojen avulla sijoittamaan omat kotisivut tuloksissa korkeammalle. Nopein tapa käytännön toteutukseen on kuitenkin jättää se ammattilaisten hoidettavaksi, sillä he tietävät tarkkaan miten käytännössä tulee toimia.

Digimarkkinoinnista on tullut yksi merkittävimmistä asioista oman toiminnan menestykselle. Yritykset pyrkivät löytämään kustannustehokkaat keinot markkinoinnille. Sen perustana on kerrytetyn datan hyödyntäminen sivuston kehittämiseen.

Vaikka et omista verkkosivua, niin on mahdollista tarkistaa käytetäänkö sivustolla Google Analyticsia. Yleisin tapa on selvittää vilkaisemalla selainpohjaisilla kehittäjän työkaluilla lähetetäänkö tietoja Analyticsiin tai tarkastella sivuston lähdekoodia.

Muutoin kilpailijan sivuilta ulkopuolisena verkkoliikenteestä saa tietoa sen verran, kuin kuka tahansa sivustolla vieraileva. Omat päätelmät heidän toiminnastaan saa kiinnittämällä huomiota muun muassa avainsanojen käyttöön ja sijoitukseen hakukoneen tuloksissa.

Google Analytics kerää ylläpitäjälle tietoa millä laitteella ja mistä vierailija on kirjautunut sivulle. Kävijöiden sijainnin näkee kartasta, jossa tummat alueet tarkoittavat sieltä löytyvän suurin osa sivuston kävijöistä.

Klikkaamalla maata saa tarkemmat tiedot esimerkiksi siitä mistä kaupungeista kävijät tulevat. Jos yritys toimii vain Suomessa ja tilastot osoittavat vierailijoiden tulevan jostain muusta maasta, niin mitä todennäköisemmin sivustolle kohdentuu huomattava määrä haittaohjelmien liikennettä.

Kiinnittämällä huomiota tähän tekniseen ongelmaan, hyödyntämällä hakukoneoptimointia ja ostamalla kohdennettua Google-mainontaa halutulle alueelle, niin saadaan tehokas paketti sivuston maakohtaiseen kohdentamiseen. Tämän avulla saadaan markkinointi kohdistettua oikealle kohderyhmälle oikeassa paikassa.

Sivuston uudistaminen ja päivittäminen on loppumaton projekti. Kaiken ei tarvitse olla valmista heti, vaan parannuksia pyritään tekemään jatkuvasti. Digimarkkinointiin tulee asettaa tavoitteita, joka tukee sivuston toimintaa pidemmällä aikavälillä.

Liikenteen lisääminen kannattaa hyödyntää tavoilla, jotka on käytännössä todettu toimiviksi jo aiemmin. Esimerkiksi vertaamalla orgaanisen liikenteen ja maksetun liikenteen mukana lisääntynyttä liikennettä voi tunnistaa hakusanat, jotka toimivat parhaiten.

Asiat jotka taas eivät toimineet halutulla tavalla vaativat kehitystä ja selvittämistä mistä huono lopputulos johtuu. Näin voidaan löytää verkkosivustolle toimintamallit, jotka tuovat lisää liikennettä sinne.

Matala poistumisprosentti kertoo siitä, että sivustolla viihdytään. Prosentit vaihtelevat verkkosivujen tyypin mukaan, joten korkeat lukemat ei välttämättä tarkoita aina huonoa asiaa.

Kun välittömän poistumisen prosentti on yli 70 %, niin jotain on pielessä. Sieltä ei ole löydetty haettua sisältöä, sivuston toiminta on hidasta tai jokin muu syy on poistumisen takana.

Tutkimalla Google Analyticsin raportteja voi havaita johtuuko tämä yksittäisistä sivuista, teknisistä ongelmista tietyllä laitteella kirjautuessa vai sivuston ulkoasusta. Arvioi ongelmakohdat ja korjaa puutteet. Muutosten vaikutusta kannattaa seurata jatkuvasti siihen asti, kunnes päästään toivottuun tulokseen.

Etenkin uudet sivustot kamppailevat sen kanssa, miten saada huomiota ja kävijöitä omille kotisivuilleen. Kuukausi on lyhyt aika saada itsenäisesti koottua laadukas, hakukoneoptimaalinen sisältö. Tästä johtuen nopein keino saada liikennettä sivustolle on Google- ja Facebook-mainonta.

Jos näkyvyyttä halutaan saada enemmän, niin sisällöntuotto kannattaa ulkoistaa jollekin muulle yritykselle niin pitkäksi aikaa, että itse oppii ymmärtämään miten digimarkkinointi käytännössä toimii.

Pidemmällä aikavälillä yksittäiset klikkaukset eivät juuri auta tulevaisuutta, joten tekeminen kannattaa suunnitella ja toteuttaa hyvin. Nopeaa ratkaisua etsittäessä yhteyksissä kannattaa olla alan ammattilaisiin.

Blogin kirjoittaminen on hyvä tapa saada ohjattua kävijöitä verkkosivuille, mutta kirjoittaessa tulee aktiivisesti optimoida sisällöntuotanto. Hakukoneilla tietoa haettaessa käytetään tiettyjä sanoja, joiden perusteella netistä etsitään sitä vastaavaa tietoa.

Blogia kirjoittaessa kannattaa hyödyntää näitä avainsanoja. Niitä ei tarvitse keksiä itse, vaan apuna voi käyttää Googlen avainsana suunnittelijaa. Mitä pidempää avainsanayhdistelmää käyttää, niin siitä vähemmän löytyy siihen liittyviä hakutuloksia.

Kun on löydetty hakulause, jolla on kuukausittain hakuja, niin sitä tulee käyttää blogin eri kohdissa. Jatkuva sisällöntuotto vaatii aikaa, mutta pidemmällä aikavälillä siitä on hyötyä blogin ja kotisivujen näkyvyyden kannalta.

Yksi toimiva tapa on ulkoistaa digimarkkinointi ammattilaisen tehtäväksi kokonaan tai osittain. Sivustolla tapahtuvan toiminnan tiedon keräämiseen kannattaa hyödyntää kaikkia mahdollisia tarjolla olevia työvälineitä. Nykyään hyvältä kotisivulta vaaditaan paljon, sillä kaiken pitää toimia hyvin ja sisällön tulee olla laadukasta.

Niistä saadut tiedot auttavat analysoimaan sitä, mihin suuntaan omia palveluita kannattaa lähteä viemään ja mikä heitä kiinnostaa. Kotisivuille saadaan jatkuvaa liikennettä, kun sisältö on mitä pitääkin.

On löydettävä keinot, jolla vierailijan huomio saadaan kiinnitettyä ja palaamaan takaisin uudelleen. Toimivia asioita verkkosivun tyylistä riippuen ovat muun muassa videot, uutiset, haastattelut, oppaat ja arvostelut.

Mitä todennäköisimmin verkkosivut eivät ole ajan tasalla. Kotisivut vaativat jatkuvaa päivitystä ja sisällöntuotantoa, jotta kävijät saadaan vierailemaan siellä uudelleen. Kerätyn data perusteella voi saada suuntaa sille, mistä liiketeen väheneminen voi johtua.

Verkkosivujen jatkuvat kehittäminen on välttämätöntä, jos halutaan parempi sijoitus hakukoneissa ja kävijöistä vakituisia asiakkaita. Sivuston tekstiin, kuviin ja videoihin tulee panostaa heti alusta alkaen.

Laadukasta ja asiallista sisältöä on helppo mainostaa eri tilanteissa ja se johtaa poikkeuksetta parempiin tuloksiin. Jokainen yksittäinen osa-alue vaikuttaa kotisivuille saapuvaan liikenteen määrään ja sijoitukseen hakutuloksissa.

Markkinoilta löytyy monia ilmaisia ja maksullisia liikenteenvalvontatyökaluja verkkosivuilla. Kaikkien yritysten toimintaan Google Analytics ei ole riittävä, joten silloin kannattaa vilkuilla muita vaihtoehtoja.

Google Analytics 360 on hyvä vaihtoehto silloin, kun sivustolle on tärkeää verkkoanalytiikandatan omistajuus tai kävijädataa kertyy niin paljon, että ilmaisen version rajat tulevat vastaan. Silloin kun sivusto halutaan rajata tietylle palvelimelle tai pääsyä dataan halutaan hallita, niin kannattaa vilkaista Adobe Analyticsin tarjoama palvelu.

Tämän avulla on mahdollista rajoittaa IP-osoitteiden avulla käyttäjien pääsy hyvin tarkasti. Mitä enemmän kävijöistä tulee tietoa kerätä, niin sitä tärkeämpi on ohjelma, jota apuna käytetään.

Google Analytics on monipuolinen apuväline kotisivujen ylläpitäjälle. Tililtä löytyy reaaliaikainen -valikko, josta löytyy tietoa sivuston sen hetkisistä käyttäjistä. Raportista näkee esimerkiksi kuinka monta kävijää sivustolla on sillä hetkellä ja millä sivuilla he ovat.

Tästä on hyötyä niissä tilanteissa, kun sivustolla on tehty muutoksia. Ylläpitäjä pääsee raporttien avulla seuraamaan miten juuri aloitettu mainoskampanja, blogi tai uusi video vaikuttaa kävijämääriin tai vierailijoiden toimintaan.

Vain muutaman sekunnin viiveellä on mahdollista seurata tehtyjen muutosten tai tarjousten vaikutusta kotisivun liikenteeseen.

Sosiaalisen median hallintaan on kehitetty useita eri työkaluja. Osan niistä saa käyttöön ilmaiseksi ja osan saa käyttöön kuukausimaksua vastaan.

Buffer on ilmainen työkalu sosiaalisen median hallintaan verkkoselaimen kautta. Se kerryttää tilastot siitä, kuinka paljon postaukset ovat saaneet huomiota. Helppokäyttöinen ohjelma, jonka avulla voi yhdistää esimerkiksi Facebook-, Instagram- ja LinkedIn -profiilit.

Vaihtoehtoisesti 49 dollarin kuukausimaksulla käyttöön saa Edgarin. Tämä laajennuksen avulla sisältöä voi muun muassa jakaa sosiaalisessa mediassa vain yhdellä klikkauksella ja sisällön voi piilottaa, kun se ei ole enää ajankohtainen. Postaukset on mahdollista järjestää kategorioihin ja ajoittaa ne tiettyyn aikaan.

Moni ammattilainen kuitenkin kertoo, että postaukset tehdään fiiliksen mukaan. Parhaat postaukset saattavat olla juurikin niitä, joiden pohdintaan on käytetty vähiten aikaa ja se on ajankohtaista työssä/elämässäsi.

On ensisijaisen tärkeää tehdä itselle selväksi minkä takia kotisivut on laitettu pystyyn. Toiminta ja sisältö kehitetään sen mukaan mitä asioita siellä halutaan painottaa ja kenelle se on kohdennettu.

Ei ole tarkoituksen mukaista tuottaa sisältö uusien autojen ominaisuuksista, jos verkkosivusto muuten kertoo tulevan kauden muodista. Sisällön on oltava kohderyhmälle sopivaa, mielenkiintoista ja totta. Ihmiset etsivät ratkaisuja ja ideoita omaan elämään, joten valheellinen tai keskeneräinen sisältö ei saa heitä vakuuttuneeksi.

Kokonaisuus tulee suunnitella hyvin sekä sen tulee olla johdonmukaista ja selkeää. Ennen kaikkea sen pitää kiinnostaa sivuilla vierailijaa uudestaan ja uudestaan.

Kyllä, kiinnittämällä huomiota tuotetta kuvaaviin hakusanoihin ja -lauseisiin voi saada omille sivuilleen näkyvyyttä eri hakukoneissa. Tällä tarkoitetaan sitä, että kotisivujen kehittämisessä hyödynnetään avainsanoja.

Verkkosivuston sijoitus ja siellä tapahtuva liikenne on kokonaisuus, joka riippuu monesta eri tekijästä. Hakukoneoptimoinnin (SEO) täytäntöönpano ei ole kovin nopeaa. Se auttaa kuitenkin lisäämään sivustoille tulevan orgaanisen liikenteen määrää ja sivuston näkyvyyttä hakukoneissa.

Kuka tahansa voi oppia hyödyntämään tätä tapaa. Sen opettelu vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ja aikaa.

Palveluntarjoajan kannalta hakukoneoptimoinnin hyödyt suuret. Ensinnäkin mahdollisuudet löytyä hakutuloksissa kasvavat. Etenkin uudet sivustot katoavat herkästi valtavan tiedonmäärän joukkoon.

Kun avainsanoja osataan käyttää oikein saadaan huomattavan parempaa näkyvyyttä ja markkinointi voidaan suunnata oikealla kohde ryhmälle. Lähes jokainen meistä käyttää Googlea päivittäin, joten mahdollisuudet löytää uusia asiakkaita on suuremmat. Välttämättä kyseinen henkilö ei muuten osaisi hakea juuri sinun kotisivuille.

Avainsanat ja -lauseet auttavat luomaan laadukkaampaa asiasisältöä eli digimarkkinointi ja hakukoneoptimointi tukevat verkkosivuston liikennettä kasvattaessa toinen toisiaan.

Google-mainonta on tapa nostaa nopeasti oma sivu ensimmäisten joukkoon Googlen hakutuloksissa. Hetkellisesti tällä saadaan liikennettä verkkosivustolle, mutta asiakkaat saadaan palaamaan sinne vain jos kokonaisuus on toimiva ja laadukas.

Nopeita ratkaisuja etsittäessä on syytä kääntyä ammattilaisten puoleen, joilta löytyy kokemus siitä kuinka pitää sivusto näkyvillä hakukoneissa ja tuottaa laadukasta sisältöä verkkosivuille. Mahdollisuudet asioiden opetteluun itsenäisesti on olemassa, mutta se ottaa aina aikaa.

Kun kotisivuille tarvitaan nopeasti uusia kävijöitä ja nykyisten kävijöiden mielenkiintoa vierailla siellä uudelleen, niin tarvitaan laadukasta ja mielenkiintoista sisältöä jaettavaksi. Parhaan avun saa yhdistämällä digimainonnan alan ammattilaisten taitoihin.

Kun pyrkimyksenä on saada orgaanista liikennettä omille kotisivuille, niin kannattaa tutusta miten pitkän hännän avainsanat toimivat. Tällä tarkoitetaan hakulauseketta, joka muodostuu useammasta avainsanasta.

Jos otetaan esimerkkinä mitä hakutuloksia saadaan, kun haetaan "ravintolat Jyväskylässä" tai "sushiravintolat Jyväskylässä". Ensimmäisen haun tuloksilla on huomattavasti enemmän kilpailua, kuin jälkimmäisellä.

Pitkän hännän avainsanalla voi saada merkittävän edun kilpailijoihin nähden. Orgaanista liikennettä saadaan lisää kotisivuille sitä enemmän. Suureen merkitykseen avainlausekkeet nousevat etenkin kovan kilpailun aloilla, kuten ravintolat, kahvilat ja vaateliikkeet.

Toimivat ja laadukkaat verkkosivut ovat monen osa-alueen muodostama kokonaisuus. Ostamalla digimainosta on suhteellisen edullinen tapa vauhdittaa verkkoliikennettä omilla kotisivuilla.

Välttämättä se ei ole toimivin ratkaisu silloin, jos ei ole valmiutta ja tahtoa kehittää sivuston sisältöä. Sivustolle voidaan hetkellisesti saada enemmän vierailijoita. Siinä tapauksessa ettei sivuston sisältö vastaa kohderyhmän mielenkiintoa, niin vierailu mitä todennäköisimmin jää siihen yhteen kertaan.

Verkkosivujen ulkoasu, käyttäjäystävällisyys ja ajankohtaisuus on tapa, jolla käyttäjät saadaan palaamaan sinne uudestaan ja uudestaan. Kun tämä kokonaisuus on kunnossa, niin verkkoliikenteen ostaminen on sen arvoista.

Verkossa toimivien yritysten yksi tärkeimpiä asioita myynnin kasvattamiseen on digimarkkinointi. Lähes jokaiselta löytyy taskusta älypuhelin ja sitä käytetään tiedonhakuun sekä sosiaalisen median selailuun päivittäin.

Kilpailu asiakkaista on kovaa. Heidän saavuttamiseksi on tarjolla valtavasti erilaisia työkaluja. Oikein käytettynä niiden avulla saa toivotun liikenteen verkkosivustolle.

Maksullisten digimainosten tehoa ei voi kiistää. Etenkin Facebookin ja Googlen välityksellä mainonta voidaan suunnatta palvelun avulla suoraan oikealle kohderyhmälle ja käyttäjille, jotka ovat etsimässä haetun yrityksen tuotteita tai palveluita.

Hinta heidän palvelulleen vuosikymmenien aikana keräämästä datasta, jonka voi hyödyntää omaan tarkoitukseen on arvokas tiedonlähde sivuston ylläpitäjälle.

Kun perusasiat kotisivuilla on saatu kuntoon, niin työt sen kanssa ei lopu siihen. Mikäli sivustolla vierailijat halutaan vakituiseksi asiakkaaksi, niin sen ylläpito vaatii jatkuvaa päivitystä.

Google Analyticsin avulla kerrytettyjen tietojen avulla on mahdollista pitää ajan tasalla hyväksi todetut toiminnot ja kehittää tai poistaa ne osa-alueet mitkä käyttäjiä ei kiinnosta. Kerran saavutetut käyttäjät eivät automaattisesti tarkoita jatkuvaa liikennettä sivustolle.

Sen eteen on yksinkertaisesti vain tehtävä töitä, jotta oppii mittaamaan tuloksia, tunnistamaan kehityskohteet ja luomaan markkinointikampanjoita juuri omalle kohderyhmälle. Verkkosivun pito ajankohtaisena ja kohderyhmää kiinnostavana vaatii sitä, että sisältöä tuotetaan tasaisin väliajoin.

Kotisivun ylläpitäjän paras ystävä on Google Analytics. Tämän avulla pääsee käsitykseen siitä miten tehokkaasti sivusto oikeasti toimii ja mitkä toimet on tuonut sinne liikennettä.

Itse ei tarvitse arvailla kuinka paljon verkkosivuilla on vierailijoita, mikä heitä kiinnostaa tai ei kiinnosta, miltä eri sivustoilta tai kanavilta he saapuvat, kuinka pitkään he siellä viihtyvät tai mistä he ovat kotoisin.

Kävijäseurantaraportit antavat arvokasta tietoa verkkosivuston ylläpitäjälle kävijöistä ja potentiaalisista kävijöistä. Tätä tietoa kannattaa hyödyntää niin paljon kuin mahdollista, sillä jokainen vierailija ja tehty toiminto jättää merkit siitä mikä toimii tai ei toimi.

Google Analytics ei ole suotta suuressa suosiossa verkkosivustojen ylläpitäjien keskuudessa. Maksuton ja helppokäyttöinen työkalu antaa arvokkaan tietopaketin heidän käyttöön. Sivuston käyttäjien toimintaa voi seurata reaaliajassa seuraavasti:

  1. Kirjaudu Google Analytics -tilille
  2. Valitse Reaaliaikainen -valikko
  3. Klikkaa Yleiskatsaus

Tästä avautuu näky, jossa voit seurata käyttäjien toimintaa reaaliajassa. Jos taas haluat tarkistaa edellisen viikon tai kuukauden aikana kertynyttä tietoa, niin ne löytyvät Raportit -osuudesta.

Oikein käytettynä tästä työkalusta tulee jokaisen ylläpitäjän oikea käsi. Se tekee monet mutkat suoriksi ja kertoo mitä seuraavaksi on järkevää tehdä. On järkevää tutustua tähän ja ottaa osaksi omaa tiimiä.